Nieuws & blog

Wat, is dat patat?

'Wat, is dat patat?' is een weet-wat-je-eetfestival voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De tweede editie is op Tweede Paasdag, maandag 17 april 2017, van 11.00 – 17.00 uur. Op de Wagenwerkplaats (Soesterweg 320) in Amersfoort.

Wat, is dat patat? komt uit de koelkast van Mariska Jacobi, iaMeventz: “Met dit festival willen we kinderen op een interactieve en speelse manier bewust maken van de herkomst van (h)eerlijk eten. Melk komt niet uit de supermarkt, maar van de koe, patat wordt gemaakt van aardappels. De wonderen van de natuur ontdekken in je directe omgeving en gezellig samen buiten aan de slag gaan”.

Er is van alles te beleven. Zo lopen er schapen te blaten en kuikentjes te piepen. PuurDichtbij heeft een groentequiz (weet jij bijvoorbeeld hoe een pastinaak eruitziet?). Het Groene Spoor geeft een workshop zaadbommen maken. Een imker laat je zien wat de onmisbare bijdrage van de bij voor ons eten is.  Via Univé komt er de ranja-melkkoe. Picnic maakt een eet-memoryspel. Superveel dank ook voor het A-Fonds, de sponsor van dit jaar. Je kan zelf graan malen en daar pannenkoekjes van maken.  Jan de survivalman laat je zien wat voor eetbaars te vinden is op en rond het festivalterrein. Ook is er een demonstatie spinnen. Frank en Jan, mascottes van Lidl, delen appels en bananen uit. 

De Wagenwerkplaats wordt sfeervol aangekleed tot een grote boerenpicknick met strobalen, picknickkleedjes, foodtrucks en Winkels op Wielen. Het is Tweede Paasdag, dus de paashaas zal niet ontbreken.  Er gaat elk uur een ei-alarm: dan verstoppen we een ei; wie het ei vindt, kan een leuk prijsje winnen. 

Het activiteitenprogramma wordt omlijst met gezellige muziek van DJ Lub in zijn kipcaravan.   

Kortom, een leuk en leerzaam uitje op Tweede Paasdag!

Het festivalterrein is gratis toegankelijk. Om deel te nemen aan de diverse activiteiten (geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder) koop je een ticket. In de voorverkoop 5 euro, aan de kassa € 7,50.   Er is geen pin, dus neem je contanten mee.  

Volg het allemaal op Facebook.com/watisdatpatat.

Meer nieuws & blogs