Nieuws & blog

Muziekmakerij - docente doet verslag

'De afgelopen maanden hebben we tijdens Muziekmakerij gewerkt aan het spelen met ritmes. We hebben grafische ritmes en partituur (getekende muziek; bijvoorbeeld blokjes, stippen,  boogjes) onderzocht, in groepjes uitvoeringen gemaakt en aan elkaar laten horen.

Muziekinstrumenten

Ook hebben we veel verschillende instrumenten uitgeprobeerd. Sommige van de kinderen kenden ze al: de viool van opa, de saxofoon, die speelde een zus, of de elektrische gitaar, van bands van televisie. De trompet en hoorn waren minder bekend.

We hebben met zijn allen ge’buzzed’onze lippen laten trillen, om vervolgens in het trompetmondstuk een goede toon te kunnen blazen; Dat leverde soms erg grappige geluiden op, maar iedereen hielp elkaar om toch tot een resultaat te komen.

Vader Jacob

De kinderen kregen ‘huiswerk’ mee naar huis, om een start te maken met notenschrift en het leren van liedjes: Vader Jacob om te beginnen. Niet alle kinderen namen dit huiswerk even serieus, maar enkelen wilden maar al te graag de les erna het lied aan de groep laten horen. Op de grote piano.

Muziekparcours

Na wereldmuziek, zijn we aan de slag gegaan met Lente en later met Pasen. We zongen liedjes over blauwe eieren, die waren bevroren. Rondom Pasen hebben we twee keer een muziekparcours gedaan, waarbij de kinderen onder andere eieren met diverse inhoud, al luisterend, bij elkaar moesten ‘matchen’.

Paasband

Ook maakten we een band, met een dirigent, die door diverse gekleurde eieren aan te wijzen, de diverse onderdelen van de band ‘aan’ of ‘uit’ kon zetten.

Na de meivakantie, starten we in twee groepjes. Dan kunnen we verder de diepte in en krijgen de kinderen meer muzikale uitdaging op hun eigen niveau. Zo musiceren we vrolijk door, tot de zomervakantie in luidt.'

Verslag van Patricia Kooijman, muziekdocente van De Muziekmakerij op Scholen in de Kunst. 

Aanbod Scholen in de Kunst onder bso-tijd

Uw kind kan bij ons in bso-tijd cursussen en workshops volgen bij Scholen in de Kunst! Leuk voor uw kind en gemakkelijk voor u als ouder! In september beginnen een aantal nieuwe lessen. Binnenkort vindt u een overzicht op de website van Scholen in de Kunst.  

Meer verslagen

Hieronder vindt u nog enkele verslagen over de Muziekmakerij in bso-tijd:

Muziekmakerij - docente doet verslag, 22 april 2017

Muziekmakerij - docente doet verslag, 3 november 2016

Meer nieuws & blogs