Nieuws & blog

Kinderraad overlegt met directeur

In de meivakantie hebben een aantal bso-kinderen hun leeftijdsgenootjes vertegenwoordigd tijdens de (centrale) kinderraad-vergadering met Ska-directeur Louise Joosten.

Bij binnenkomst op het Servicecentrum stonden de tomaatjes en smoothies al klaar. Voorafgaand aan deze vergadering hadden de kinderen op hun eigen locatie al overlegd wat zij belangrijk vinden op het gebied van activiteiten, inrichting en de omgang met elkaar. Ook werd er teruggeblikt op de vorige vergadering: de kinderen waren het er over eens dat veel van hun belangrijkste punten uitgevoerd waren. Tot slot hebben wij ook aan de kinderen gevraagd wat zij belangrijk vinden bij een pedagogisch werker. Humor, meedoen, streng maar ook lief: dat vonden de kinderen het allerbelangrijkst. (Lees verder onder de foto.)

Na afloop is één van de aanwezige kinderen geïnterviewd:

Hoe vond je het om mee te mogen praten in de kinderraad?
Ik vond het leuk, en ook een beetje bijzonder. Er mochten namelijk maar 2 kinderen van onze bso mee naar de kinderraad en ik was daar één van. Het was ook tof om het kantoor en iedereen die daar werkt te mogen zien.

Vind je de kinderraad belangrijk?
Ja, want de kinderraad is er voor de kinderen en kinderen mogen ook meebeslissen. Het is fijn om dingen met elkaar daar te bespreken, zoals hoe het op de groep gaat.

Wat vond je ervan om met de directeur te mogen praten?
Leuk! Ik vond haar aardig, ze heeft ook humor. Ze gaf ook goede antwoorden, bijvoorbeeld over de wifi.

Zou je nog een keer mee willen doen?
Ja! Ik weet alleen niet of ik dan er ben in de vakantie.

Meer nieuws & blogs