Nieuws & blog

Dag van de Groene Kinderopvang 2017

Afgelopen maandag, 15 mei, was het de Dag van de Groene Kinderopvang. Daar deden we bij Ska Kinderopvang natúúrlijk aan mee! Angela, medewerker van kindercentrum de Bengelenberg doet verslag over Dag van de Groene Kinderopvang op haar locatie:

Onze enthousiaste tuincoach Tiny had hele mooie ‘lentevangers’ gemaakt. Buiten in de tuin mochten de kinderen er zelf mee op pad onder onze begeleiding. Sommige kinderen gebruikten het als een vlindernetje en probeerden rondvliegende insecten te vangen. Anderen keken er doorheen alsof het een loep was: wat zie je allemaal? De struiken werden onderzocht en van dichtbij bekeken. Puk was ook in de tuin en had een eigen lentevanger. Zo kon hij de kinderen een handje helpen. We ontdekten mieren, torretjes en vlinders in de tuin! Wat valt er toch veel groen te ontdekken!

Waarom groene kinderopvang?

Bij al onze kinderdagverblijven is de buitenruimte ingericht als ontdektuin waar de kinderen de natuur kunnen ervaren en beleven. Een aantal van onze locaties heeft het keurmerk Groene Kinderopvang en ook op de andere locaties besteden wij veel aandacht voor natuurbeleving. Kinderen die veel buiten zijn in een groene omgeving ontwikkelen zich beter en kunnen zich beter concentreren. En het geeft ze natuurlijk super veel plezier! Kijk ook op onze speciale pagina www.ska.nl/ondektuinen

Impressie Dag van de Groene Kinderopvang 2017 bij Ska

Meer nieuws & blogs