Nieuws & blog

Bso-vakantieuitje naar het Groene Huis

Voor alle bso's stond er in de zomervakantie een uitje naar het Groene Huis in park Schothorst op het programma. Een verslag met foto's van bso's Elmo en Paal 8 (Vathorst), Buitengewoon en 't Zonnetje (Hooglanderveen) en het Baken (Nijkerk):

De jongste kinderen luisterden eerst naar een verhaal over een uiltje dat uit zijn nest was gevallen. Toen het verhaal uit was, gingen we op zoek naar het nest voor het uiltje. Onderweg gingen we vliegen als een uil, bekeken we uilenpoep (dat zat gelukkig wel in een potje!), en knutselden we zelf een uil van takken of tekenden met een tak de uil . We konden ook nog lekker schommelen in de hangmat en in een holle boom gaan staan. Aan het einde van de tocht vonden we gelukkig het huis van uil.

De oudere kinderen gingen ook het bos in! Via aanwijzingen konden ze allerlei opdrachten doen. Monika (pedagogisch werker van tienergroep JEM) wees de weg ... Zoals de meeste kinderen van JEM wel weten is ze daar niet zo goed in ;-). We liepen dus al snel verkeerd, maar gelukkig konden de kinderen wel de weg goed wijzen! Onderweg hebben we van alles gedaan. Bomen bekeken waar de bliksem ingeslagen is lopen met een kompas, SOS-code's maken met een spiegel en katapult schieten! Heel erg leuk! Daarna was het tijd om even wat te eten en drinken.

Als afsluiting werd er nog heerlijk gespeeld in de natuurspeeltuin.

Meer nieuws & blogs