Nieuws & blog

Ouder wint cadeau voor pwp Uit de Kunst

Wow, wat een compliment kreeg Floor, pedagogisch werker op peuterwerkplaats Uit de Kunst, van één van de ouders!

Op Facebook werden drie houten regenbogen van Grimm's uitgeloofd door een leerkracht die zich zelf al jaren laat inspireren door Reggio Emilia. Als symbool voor al die scholen, juffen en meesters die naast 'hun' kinderen lopen en samen op ontdekkingsreis zijn. 

Moeder van één van de peuters van Uit de Kunst, Kim, antwoordde: "Ik denk dan meteen aan Floor van peuterwerkplaats Uit de Kunst in Amersfoort-Vathorst waar mijn dochter van 3, twee ochtenden in de week is. Deze peuterschool werkt volgens Reggio Emila's visie, maar Floor gaat vele stappen verder, zij 'ziet' kinderen helemaal en weet met materialen om ons heen zulke vernieuwende ideeen vorm te geven, en laat de kinderen leidraad zijn in het spel/'de les'.

Een aantal voorbeelden: 
  • Bij een doelstelling om meer te weten te komen over inhoud (vol/leeg etc.) kreeg elk kind een doos die ze mochten vullen waarmee ze maar wilden en hoe vol ze maar wilden. Mijn dochter koos voor boeken, maar na alle boeken van het hele klaslokaal en de bso erin te hebben gedaan was de doos nog niet vol, wat mijn dochter wel graag wilde. Dus Floor en zij zijn naar beneden gelopen en hebben daar op 4! groepen van het kinderdagverblijf alle boeken weggehaald om de doos vol te krijgen. 
  • Ze gaf in een gesprek met ouders aan dat zij dacht dat hun zoon echt prima zonder luier naar de peuterwerkplaats kon, omdat zij geloofde dat hij er klaar voor was en hem graag dit vertrouwen wilde geven. 
  • Ze fluistert kindjes af en toe in het oor aan het einde van de dag hoe trots ze zich voelt op dit kindje omdat ze die dag zo'n mooie oplossing voor iets hadden / zo goed hebben samengewerkt / een andere mooie zin waardoor je kindjes ziet groeien. 
  • Ze neemt eigen uitdagender materiaal mee voor mijn dochter (o.a. een letterdoos) om haar te prikkelen. 

En Floor weet alles wat zij opmerkt aan kinderen zo mooi te verwoorden dan wel om te buigen. Bijvoorbeeld de grootste krachten van mijn dochter zijn haar socialiteit, zorgzaamheid maar ook dominantie. Floor gaf mij aan hier bij de schoolkeuze rekening mee te houden aangezien dit meteen ook haar grootste leerpunt in dit leven is (letterlijke zin!!) Ze ziet de behoeften van anderen zo duidelijk en vindt het dan zo fijn ze hiermee te helpen dat ze over haar eigen grenzen heen gaat en haar eigen behoeftes vergeet. Dit soort mooie zinnen zegt ze gewoon tussen neus en lippen door bij het ophalen van de kids. 

Ze is een topper, ik zou willen dat mijn dochter haar hele schoolcarriere bij Floor zou mogen leren."

Meer nieuws & blogs