Nieuws & blog

Peuters op excursie naar de wasstraat

Bij het thema 'Welkom Puk' laten de kinderen Puk zien waar alles opgeruimd moet worden, geven ze de meubeltjes en het speelgoed een goede beurt, en weten ze te vertellen dat je kleren moet wassen als ze vies zijn.

Bij peuterwerkplaats de Bevers (Nieuwland) vroegen de kinderen zich af hoe het gaat als de auto vies is; die past niet in de wasmachine... Eén van de kinderen wist te vertellen dat de auto door de wasstraat moet. De wasstraat? Wat is dat? Ze besloten op bezoek te gaan bij een wasstraat in de wijk. Pedagogisch werker Astrid doet verslag:

Carwash

'Met twee bolderkarren gaan we op weg. Onderweg zien we van alles, eikels die op de grond gevallen zijn, voetbalvelden; de kinderen vinden alles interessant. Dan zien we in de verte een paal waar 'Carwash' op staat. Daar moeten we we zijn!

Eerst lopen we langs hokjes waar mensen zelf hun auto wassen, maar dan komen we bij een soort straat met borstels die de auto's wassen. Dat is dus de autowasstraat! Van de meneer van de wasstraat mogen we binnen aan de zijkant kijken hoe de auto's er doorheen gaan. Dat is best spannend en wat een herrie!

Als de auto's schoon zijn, rijden ze de straat uit en parkeren om het hoekje. Daar hangen hele grote stofzuigerslangen om de auto's te kunnen stofzuigen. Pedagogisch werker Lindsey pakt ook een slang en zuigt de bolderkar een beetje schoon... en ook de kinderen... Dat is wel een beetje gek.

Achtbaan

Hierna is het tijd om weer richting de Bevers te gaan. Eerst krijgen we allemaal een lekkere appel en dan gaan we op weg. We lopen via een andere weg terug. Dat is leuk, want nu zien we weer hele andere dingen, zoals een hele grote tractor. Ook moeten we over twee bruggen heen. Wauw, dat is wel even flink duwen voor Lindsey en Astrid. De berg op gaat heel langzaam, maar de berg af gaan we hard... het lijkt wel een achtbaan.'

Meer nieuws & blogs