Nieuws & blog

Thema Regen op Villa Blanca in Leusden

Op kindercentrum Villa Blanca in Leusden zijn is het thema 'Regen'. De medewerkers doen verslag van de leuke activiteiten die ze met de kinderen ondernemen:

Op het kinderdagverblijf wordt van een vuilniszak een regenjas gemaakt en vervolgens laten de peuters het zélf regenen, met plantenspuitengevuld met water. Eerst vinden de kinderen het wel even spannend, maar al gauw is er veel regenpret.

Ook de baby's ontdekken

De baby's  hebben een eigen stuk 'regenjas'voor zich. De oudere kinderen spuiten de regen daarop. Dit maakt een mooi geluid. De baby's ontdekken ook hoe het klinkt en voelt als je zélf met je handjes in het water petst.

Weerkaart

Tijdens het thema regent het ook in het echt regelmatig, maar gelukkig schijnt de zon ook vaak! De peuters maken op de peuterwerkplaats hun eigen weerkaart. Zon, regen, wolken en sneeuw. Zo kunnen ze naar buiten kijken en op de kaart aangeven welk weer het is. (Klik op de foto's om ze te vergroten en door te bladeren.)      

Thema Regen op Villa Blanca

Meer nieuws & blogs