Nieuws & blog

Openeindmateriaal op 't Vliet in Leusden

Binnen Ska Kinderopvang bieden wij de kinderen graag kosteloos materiaal aan. Of 'openeindmateriaal', zoals de pedagogische term is. Dit is materiaal dat iedere keer weer een andere betekenis kan krijgen en de fantasie prikkelt.

Een pedagogisch werker van kdv 't Vliet in Leusden schreef er dit mooie verslagje over:

'We bieden mais, pasta, pannen, lepels, bekers en verschillende bakjes aan. We zien veel verschillend spel ontstaan.

Voor de één is het het oefenen van de fijne motoriek, voor de ander het bezig zijn met rekenprikkels: hoeveel past er in een bakje, wanneer is iets vol en wanneer juist leeg. De begrippen 'veel'en 'weinig' komen veel aan bod.

Bij andere kinderen zie je dat ze aan het oefenen zijn op sociaal vlak; als jij er een van mij krijgt, mag ik er dan een van jou? Ieder kind zoekt zijn eigen uitdaging op en dat met alleen  maar met het aanbieden van dit soort materialen. 

Wat hebben we toch een geweldig vak!'

Meer nieuws & blogs