Nieuws & blog

Boeiende avond met Steven Pont

Wat een geslaagde avond! Ska Kinderopvang bestaat 25 jaar en dat vieren we een jaar lang! Afgelopen woensdag met een interactieve avond met Steven Pont voor onze ouders.

Ontdekken en ervaren

Een kerkzaal vol ouders luisterde ademloos naar ontwikkelingspsycholoog en meesterverteller Steven Pont. Hij hield een beeldend verhaal over de ontwikkeling van kinderen.

“Een kind is bij de geboorte nog geen mens’, vertelde hij. “Een mens wordt gemaakt door medemensen. Een kind bouwt zijn zelfbeeld door ervaringen met en reacties van de mensen om hem heen. Als de wereld om hem heen veilig is, waardoor het veilig kan hechten, kan het zich ontwikkelen. Dat gebeurt niet door constant instructies van volwassenen te krijgen (“Dit moet je zó doen”, “Doe dat maar niet, want het kan gevaarlijk zijn.”), maar door zélf te doen, te ontdekken en te ervaren.’ En dat is precies waar wij als Ska Kinderopvang voor staan. 

Première animatie pedagogisch beleid

In ons vernieuwde pedagogisch beleid omschrijven wij hoe wij dit doen. De avond begon met een heel bijzonder moment, namelijk de première van de animatie over ons pedagogisch beleid:

Pedagogisch specialisten aan het woord

Na het boeiende verhaal van Steven Pont, kregen ouders de gelegenheid vragen te stellen. Niet alleen aan Steven Pont zelf, maar vooral ook aan een aantal van onze Pedagogisch Specialisten en Specialisten Voorschoolse Educatie.

Daar maakten zij gretig gebruik van. De tijd was zelfs te kort om alle vragenstellers aan het woord te laten. Gelukkig zijn de Pedagogisch Specialisten ook gewoon op de kinderdagverblijven, peuterwerkplaatsen/voorscholen en bso’s aanwezig. Zij coachen hun collega’s, en staan ook klaar om opvoedvragen van ouders te beantwoorden.

  • Klik hier voor de volledige versie van ons pedagogisch beleid

Foto's interactieve avond met Steven Pont

Meer nieuws & blogs