Nieuws & blog

Kdv de Jonkvrouw vult weer schoenendozen voor Edukans

Ook dit jaar heeft kinderdagverblijf de Jonkvrouw weer meegedaan aan de schoenenmaatjesactie van Edukans. De kinderen maken hun leeftijdsgenootjes uit ontwikkelingslanden blij met een gevulde én versierde schoenendoos. Daarnaast leren zij dat geven om een ander belangrijk is.  

De schoenendozen zijn gevuld met schriften, pennen, potloden, een knuffel, zeep, tandenborstel en tandpasta. Ook hebben de kinderen speelgoed en andere school- en toiletspullen toegevoegd. Samen met de ouders hebben de kinderen deze dozen ingepakt en versierd.

Kdv-coördinator Miranda Burkhardt heeft de dozen tenslotte naar een inleverpunt gebracht en deze worden nu door Edukans opgestuurd naar een ontwikkelingsland. Daar worden ze verdeeld over scholen, weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen. 

Meer nieuws & blogs