Nieuws & blog

Bso de Kletskop zet zich in voor stichting Jarige Job

Bij Ska ervaren de kinderen dat wij ‘Samen op de Wereld’ zijn. Op onze bso’s besteden we hier de laatste maanden van het jaar speciale aandacht aan. Onder andere doordat de kinderen zich inzetten voor goede doelen. Zo zijn de kinderen van bso de Kletskop al een paar maanden actief voor Stichting Jarige Job. 

Democratisch besloten

De kinderen maakten eerst samen een lijst met mogelijke goede doelen. ‘Jarige Job’ kreeg de meeste stemmen.  Zodra dit bekend was, maakte één van de jongens op eigen initiatief een mooie bus, waarin geld in gedoneerd kon worden. Ook bestelden ze promotiemateriaal bij Stichting Jarige Job om op de bso op te hangen.

Alle kinderen een fijne verjaardag

Karuna, één van de kinderen, vertelt wat ze allemaal gedaan hebben voor het goede doel: “We verzamelden de afgelopen maanden lege statiegeldflessen en we knutselden allerlei spullen, zoals kerstballen, ‘glas in lood’ om voor het raam te hangen en kerststerren. Deze verkopen we op de kerstmarkt die we deze en vorige week elke middag organiseren.” 

Op onze vraag of Karuna nog wat wil zeggen, antwoordt ze met deze bijzondere wens:

“Ik wil alle kinderen een fijne verjaardag wensen!” 

De kinderen van bso de Kletskop mogen super trots zijn op zichzelf, want dankzij hen kunnen weer meer kinderen hun verjaardag vieren, die dat voorheen niet konden, omdat hun ouders er geen geld voor hebben.

Aan de slag voor Jarige Job

Meer nieuws & blogs