Nieuws & blog

Bso de Vlinderstruik zet zich in voor Heppie

Bij Ska ervaren kinderen dat wij ‘Samen op de wereld’ zijn en vooral op onze bso’s is hier de laatste maanden van het jaar speciale aandacht voor. Zo hebben de kinderen van bso de Vlinderstruik zich volop ingezet op de 50ct-markt voor stichting Heppie. 

Stichting Heppie (onderdeel van Stichting het Vergeten Kind) maakt zich hard voor eenzame kinderen. Zij geven  kinderen met problemen en negatieve ervaringen een leuke jeugd. 

Coördinator Meike Dijkstra: “Wekenlang hebben de kinderen allerlei mooie spulletjes gemaakt om te verkopen op  de 50ct-markt.  En deze vond vorige week donderdag dan eindelijk plaats! Op de markt genoten de ouders, kinderen en medewerkers van de gezonde kerstboom-spiesjes en de vers gemaakte chocomelk (ook dat kan gezond!). 
Tekst loopt door onder de foto

De markt was erg leerzaam voor de kinderen. Ze leerden hoe het eigenlijk zit met wisselgeld (nee, je kan hier niet pinnen..), hoe je klanten welkom heet in de ‘winkel’, hoe het zit met koffie en thee schenken en het allerbelangrijkste; hoe zij hun koopwaar het beste aan de man kunnen brengen. De ouders kochten vele kerstpresentjes bij ons en iedereen heeft ontzettend veel plezier beleefd. 

Maandag kwam Juf Kashtury (de ‘buurvrouw’ van de Schoolbibliotheek) namens stichting Heppie langs en werd dan eindelijk de opbrengst van de 50ct-markt bekend. Er is in totaal €80,- opgehaald! Een prachtige opbrengst, de trots was van de kindergezichten te lezen! 

Juf Kashtury kreeg de cheque overhandigd en was totaal verrast door het mooie bedrag. Zij vertelde ons over alle goede dingen die Heppie doet. Heppie, en de kinderen die door Heppie worden geholpen, gaan een prachtig 2018 tegemoet met deze gift.”

Alle ouders, kinderen en medewerkers: bedankt voor de grote inzet voor Heppie!

Meer nieuws & blogs