Nieuws & blog

Nog plaats bij workshop omgaan met (zak)geld

‘Vanaf welke leeftijd geef ik mijn kind zakgeld en hoeveel?' ‘Moet ik mijn kind verplichten een deel van zijn zakgeld te sparen?’ ‘Is het goed om geld te geven voor klusjes in huis?’ Deze en allerlei andere vragen kunnen aan bod komen in de interactieve workshop ‘Hoe leer ik mijn kind omgaan met (zak)geld.’

Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren moeilijk kunnen omgaan met geld. Zo heeft een derde van de jongeren tussen 12 en 19 jaar vaak schulden. Het is daarom belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd te leren omgaan met geld.  Want kinderen die al jong zelf leren kiezen waar zij hun geld aan uitgeven, komen later minder vaak in financiële problemen. Het geven van zakgeld en het leren sparen met zakgeld is een goed hulpmiddel om je kind met geld te leren omgaan.

Door kinderen van jongs af aan met geld te leren omgaan, leren ze wat ze er wel en niet mee kunnen doen. Ze leren sparen, maar ook keuzes maken, beslissingen nemen, genot uitstellen, ergens naar uitkijken, teleurstellingen verwerken enzovoort.

Wanneer: maandagavond 11 juni
Waar: kindercentrum de Mammoet, Albert Schweitzersingel 253, Amersfoort
Voor wie: ouders van kinderen tussen 4 en 12 jaar en andere belangstellenden

Programma:

19.00 inloop met koffie en thee en een gezonde snack
19.15 workshop, met halverwege een korte pauze
20.45 einde workshop en gelegenheid tot napraten
21.30 einde avond

Meer informatie en aanmelden via www.ska.nl/25jaarska.

Meer nieuws & blogs