Nieuws & blog

Goed voornemen voor begin 2020? - blog van Cindy

Allereerst wil ik beginnen met iedereen een te gek 2019 te wensen!

Hebben jullie ook allemaal zo genoten van de appelflappen, oliebollen en de kleurende lucht van al het vuurwerk? Zelf vind ik al het geknal helemaal niks, maar de kleurtjes vind ik echt te gek!

Zo jammer alleen dat al dat vuurwerk ook zo veel rotzooi met zich mee brengt! Om maar te zwijgen over wat het doet met onze natuur... het fijnstof dat in mum van tijd de lucht in wordt geschoten. 

Dieren die helemaal van slag zijn omdat hun nachtritme helemaal wordt verstoord voor ons plezier, (huis)dieren die enorm in de stress zitten door al het geknetter en geknal, en dan ook nog alle troep die ineens overal op straat en in de bermen ligt.

Ik wil niet ‘belerend’ of zo zijn, maar ik schaam me dan toch een beetje voor mijn medemens!

Helaas laten veel mensen deze troep gewoon liggen dat vind ik persoonlijk best erg!

Waarom kan niet gewoon iedereen zijn troep weer opruimen? De volgende dag of anders in de loop van de week? Ik heb al gedacht dat we er misschien een gewoonte van moeten maken om er de eerste nieuwjaarsweek eens met onze kinderen op uit te trekken en in een wandeling door de wijk allemaal een zak troep verzamelen? Zullen we er voor dit jaar een goed voornemen van maken met zijn allen? 

We doen er de natuur volgens mij een groot plezier mee, maken een frisse wandeling in de natuur en maken onszelf en onze kinderen bewust dat we ook zuinig op onze natuur moeten zijn...

Gek gedacht??? Ik ben benieuwd naar jullie mening!

Maak er iets moois van!

Groetjes Cindy

Cindy Kits is pedagogisch werker en tuincoach bij Ska-kindcentrum JanJans.

Foto rechtenvrij van internet

Meer nieuws & blogs