Anneke van Ska overhandigt Gouden Boek Kinderopvang aan de Tweede Kamer

Afgelopen dinsdag was Anneke, medewerker van Ska en onderhandelaar namens de kinderopvang in de CAO-onderhandelingen, in de Tweede Kamer in Den Haag. Samen met afgevaardigden van de vakbond FNV en de stichting voor werkende ouders (SVWO) overhandigden ze het Gouden Boek aan Tweede Kamerleden. Het Gouden Boek bevat onder meer 22 pagina’s steunbetuigingen van ouders aan de werknemers in de kinderopvang.

 

Anneke sprak met Kamerleden van onder andere de VVD, GroenLinks en SP over de huidige Cao-onderhandelingen en het belang van het openhouden van de groepen. “Ook vanuit de Tweede Kamer is er steun nodig voor een betere CAO van kinderopvangpersoneel. Dat is belangrijk om pedagogisch personeel te werven en te behouden.”

 

De reacties van de Kamerleden waren positief. Meerdere Kamerleden spraken zich positief uit voor het belang van de kinderopvang voor het kind én de samenleving. Op woensdagmiddag 16 november was er een debat over de ontwikkelingen in de kinderopvang. Hier werd onder meer gesproken over de stelselherziening, de kwaliteit, het personeelstekort en de werkdruk in de kinderopvang.

 

Meer lezen? FNV en Stichting Voor Werkende Ouders overhandigen Gouden Boek Kinderopvang aan Tweede Kamer – FNV

 

Namens Ska zijn we trots dat ‘onze‘ Anneke zich sterk maakt voor alle kinderen en pedagogisch medewerkers in Nederland!

v.l.n.r. Ilze Smit (FNV), Anneke van Ska, Bas (FNV), Jacqueline van den Hil (VVD), Fonda Sahla (D66), Senna Matoug (Groen Links), Hilde Palland (CDA), medewerker van Sylvana Simons BIJ1 en Marjet Winsemius.

Meer nieuws & blogs