Bouw je eigen virtuele vakantiebestemming | Zomeractiviteiten bij Ska

In de zomer van 2023 staan er een aantal leuke en uitdagende activiteiten op de kinderen te wachten. Elke week delen we één van de zomeractiviteiten. Benieuwd naar de eerste zomeractiviteit? Lees dan snel verder!

Je ideale vakantiebestemming

Komende zomer staat het thema ‘backpak je gek’ centraal bij Ska Kinderopvang. Alle kinderen bedenken hoe hun favoriete vakantieplek eruitziet én gaan deze zelf maken. Niet als tekening of kunstwerk, maar in een virtuele wereld. In samenwerking met T is for Tech gaan de kinderen zelf een eigen vakantiebestemming bouwen. T is for Tech is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties om techniek in de regio Amersfoort te promoten.

Zelf aan de slag

Kinderen gaan eerst aan de slag om hun ideale vakantieplek te bedenken. Want hoe ziet jouw ideale vakantie eruit? Zwemmen in een groot zwembad, de hoogste berg beklimmen of een boomhut bouwen in de eigen achtertuin. De kinderen bepalen het zelf. Wanneer ze een idee hebben bedacht, kruipen ze achter het scherm om deze wereld ook daadwerkelijk te ontwerpen en bouwen.

Met behulp van software maken de kinderen hun eigen vakantieplek. Wanneer ze daarmee klaar zijn, kunnen ze hun zelfgemaakte wereld bezoeken door middel van een VR-bril. De zelfgebouwde vakantieplek vanuit alle hoeken bekijken. Hoe tof is dat!

Natuurlijk kan iedereen elkaars virtuele wereld bezoeken. Samen kamperen in de jungle, van de waterglijbaan of overnachten op een eigen geitenboerderij. Niets is te gek. Dat wordt vast een toffe zomervakantie!

Meer nieuws & blogs