De inspiratie-avond voor ouders op 23 maart was een succes!

Op donderdagavond 23 maart stond de inspiratie-avond voor ouders op het programma. De inspiratie-avond is een avond waarin ouders de mogelijkheid hebben om een leerzame workshop te volgen en met elkaar in contact te komen. Er stonden 3 workshops op het programma, namelijk de workshops kinder-EHBO, positief opvoeden en mediawijsheid.

Tijdens de workshop kinder-EHBO werden ouders ingelicht over hoe zij dienen te handelen als er een ongeluk plaatsvindt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en al helemaal bij kinderen.

Tijdens de workshop positief opvoeden kregen ouders handvaten om op een positieve wijze op te voeden. Elke ouder heeft het beste voor met zijn kind. Daarvoor is het nodig om grenzen te stellen en soms ‘nee’ te zeggen. Maar hoe stel je grenzen én behoud je een positieve sfeer?

De derde groep ouders kregen tips voor gezond en actief mediagebruik bij kinderen. Kinderen groeien vandaag op met een veelvoud aan schermen om zich heen. In elke ruimte is er wel een telefoon, tablet of computer. Maar hoe gezond is het gebruik van digitale media? En waar ligt de balans voor kinderen?

Elk kwartaal vindt er een inspiratieavond plaats in een andere regio. Op deze manier heeft iedere ouder de mogelijkheid om een avond dicht bij huis te bezoeken. Wil je deelnemen aan de volgende editie van de inspiratie-avond? Houd dan de nieuwsbrief in de gaten.

Meer nieuws & blogs