Het Oranje Fonds verraste Ska-kindcentrum Bubbels in Hoogland begin vorig jaar met een Buurtcadeau t.w.v. €3.000. Inmiddels is het geld goed besteed; er is een moestuin aangelegd. 

Janine Greven, coördinator van kindcentrum Bubbels: “Heel bijzonder is dat de moestuin een eetbare tuin is. De vruchten of bladeren van iedere plant, struik of boom die in deze tuin staat, kunnen namelijk gegeten worden. Wij delen ons gebouw met basisschool de Bieshaar en de eetbare tuin is onderdeel van onze gezamenlijke buitenruimte. Het schoolplein is een tijdje geleden met behulp van ouders en wijkbewoners omgetoverd tot een groen speelplein, waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen. Voor de kinderen van het kindcentrum en de basisschool valt er met de aanleg van de eetbare tuin dus nóg meer te ontdekken en te beleven. En natuurlijk zijn ook de kinderen uit de buurt welkom om op ons plein te komen spelen.”

Gezonde kinderopvang

Ska Kinderopvang  staat voor een gezonde leefstijl. De kinderen eten gezond en bewegen veel, liefst buiten. De aanleg van de eetbare tuin past daarbij. Zelfgekweekte groente en fruit smaken natuurlijk extra lekker! Lees meer op www.ska.nl/gezondekinderopvang

Ska Hoogland

Ska Kinderopvang heeft in Hoogland drie kindcentra: Bubbels, Zazah en Kick. Bubbels bestaat uit een kinderdagverblijf, een speelleergroep (peuterspeelzaal ‘nieuwe stijl’) en een buitenschoolse opvang. Zazah (in basisschool de Langenoord) heeft een speelleergroep en een bso. In Kick bij voetbalvereniging Hoogland biedt Ska buitenschoolse opvang voor achtplussers.

Meer nieuws & blogs