Het sinterklaasfeest is een magisch feest waar kinderen kunnen oefenen met rollen, angsten overwinnen en het spelen met hun fantasie. Samen delen, liedjes zingen en verkleden. Sinterklaas is een feest voor alle kinderen waarbij het voor hen niet uitmaakt welke kleur de Pieten zijn. Wij kiezen er als Ska dan ook voor om het standpunt van het Sinterklaasjournaal te volgen. Dit betekent geen Zwarte Pieten meer maar Roetveegpieten op onze kindcentra. Waarom? De wereld verandert, en wij veranderen mee. Wij luisteren naar onze klanten en vinden het belangrijk dat elk kind welkom is. Iedereen moet bij ons terecht kunnen en je tegelijkertijd thuis voelen. 

Concreet houdt dit in: 

  • ‘Zwarte Piet’ wordt aangepast naar ‘Piet’ 
  • Geen Zwarte Pieten meer op onze kindcentra 
  • Wel Roetveeg pieten zonder de traditionele oorringen en rode lippenstift en kroeshaar 
  • Alle afbeeldingen, versieringen en liedjes waar Zwarte Piet op staat afgebeeld of aan wordt gerefereerd worden niet meer ingezet op onze kindcentra 
  • Kinderen worden geschminkt als Roetveegpiet 

We beseffen ons goed dat dit besluit emotie en discussie kan oproepen. Uiteraard respecteren wij ieders meningSinterklaas is en blijft een kinderfeest en wij willen dat elk kind zich veilig en vertrouwd voelt. Door Zwarte Piet te vervangen door een Roetveegpiet blijven wij Sinterklaas vieren en blijft het een heerlijk feest voor kinderen waar gezelligheid en respect voorop staat. Dit jaar zal het door de corona-maatregelen iets anders zijn, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Bij Ska kijken wij wederom uit om deze gezellige maand met de kinderen te vieren! 

Ska kinderopvang sinterklaasfeest
Foto: www.bentejoy.nl

Meer nieuws & blogs