Geen extra opvang tijdens staking

Het is al langer bekend: de kinderopvangsector kampt net als het onderwijs met grote personeelstekorten. Het is minder bekend, maar het tekort in de kinderopvang is zelfs groter dan in het basisonderwijs. Er zijn ruim 3.000 vacatures in de kinderopvang. Maar liefst 48 op de 1.000 vacatures blijft onvervuld. Helaas is er in het onderwijs ook een tekort, namelijk 2.400 leerkrachten.

Ruim dertig procent van de kinderopvangorganisaties heeft niet de menskracht om extra kinderen op te vangen, tijdens de landelijke onderwijsstaking op 30 en 31 januari. Bij Ska Kinderopvang is dit ook het geval. Net zoals bij de vorige staking in november 2019 biedt Ska geen extra opvang. Gezien het tekort in ons personeel vragen wij onze medewerkers al geruime tijd om regelmatig extra te werken. Met de staking is het simpelweg niet haalbaar om nog eens twee extra dagen op te vullen met extra opvang en ons personeel nog meer te belasten. Daarnaast vinden wij ook dat we zo een signaal geven en we het probleem waar het onderwijs aandacht voor vraagt niet oplossen door opvang te verzorgen. Hierdoor hopen wij ook meer recht te doen aan de staking van het onderwijs.

Wij snappen dat het voor ouders een (logistieke) uitdaging kan zijn om een oplossing te vinden. Het steekt dat we minder flexibel zijn naar ouders, maar we zijn zuinig op onze medewerkers. Wij hopen dan ook op begrip en zullen ook in de toekomst zorgen voor tijdige communicatie.

Meer nieuws & blogs