Hoe ziet een middag op de buitenschoolse opvang eruit als de kinderraad de baas is?

Dinsdag 28 februari was het zover. De kinderraad, met de kinderen van de buitenschoolse opvang van Ska Kinderopvang, kwamen bij elkaar. De vraag die centraal stond was: ‘hoe zou een middag op de buitenschoolse opvang eruitzien als jij de baas bent?’ Daar wisten de kinderen van de Zilverberg, Uit de Kunst, Binnenstebuiten en Paal 8 wel raad mee!

Om 10.00 uur begon de dag met een sportieve start. Er stond namelijk een pijl en boogworkshop op de kinderen te wachten. De kinderen werden uitgedaagd. Ze moesten niet alleen door een hoepel schieten, maar ook op een blik en bal schieten. Tot slot, schoten de kinderen op een bord om een zo’n hoog mogelijke score te halen.

Eén uur later was het tijd voor het grote overleg. In de vergaderruimte stond er vooraf een lekker en gezond hapje klaar. Na een kort voorstelrondje van o.a. Louise Joosten (directeur-bestuurder Ska), Debby Schenkel (regiomanager) en Ellen Bannink (pedagogisch coach en beleidsmedewerker), gaat iedereen aan de slag. De vraag die centraal staat: ‘hoe zou een middag op de buitenschoolse opvang eruitzien als jij de baas bent?’

De kinderen hebben gelijk een aantal ideeën. In groepjes brainstormen de kinderen en zetten ze hun ideeën op papier. Er wordt druk overlegd en er is nauwelijks genoeg inkt. Benieuwd naar de ideeën van de kinderen? Lees dan snel verder.

De kinderen van kindcentrum Binnenstebuiten willen zelf meedenken over de activiteiten, en dat mogen er best meer zijn dan het huidige aanbod. Ook willen ze liever geen Ska-hesjes aan.

Op de Zilverberg lijkt het de kinderen leuk om een pyjamadag in te voeren. Lekker een middag op de buitenschoolse opvang in je pyjama. “Want dat zit zo lekker.” De kinderen van Uit de Kunst en Paal 8 willen een verdeling tussen de jongere en oudere kinderen. Ook willen de oudere kinderen meer vrijheid en verantwoordelijk. “Wij zijn ten slotte geen 5 jaar meer…”

Nadat alle groepen hun ideeën hebben gedeeld is het tijd voor de lunch. De kinderen van paal 8 hebben zelf voor het eten, met o.a. krentenbollen en soep, gezorgd. Dat wordt smullen!

Meer nieuws & blogs