Kinderopvang én scholen weer volledig open. Hoe is het vader Sander de afgelopen periode vergaan?

Nadat 11 mei de kinderopvang weer volledig openging, is het vandaag de beurt aan de basisscholen. Alle kinderen én ouders mogen weer wennen aan het ‘oude’ ritme. We spraken vader Sander en vroegen hoe het hem en zijn kinderen de afgelopen periode is vergaan.

Hi Sander, hoe was de afgelopen periode voor jou?

We hebben de afgelopen periode niet helemaal zonder kinderopvang gezeten. Mijn vrouw heeft een vitaal beroep en daardoor konden we toch gebruik maken van de noodopvang. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de afgelopen periode bijzonder was.

Hoe vonden jouw kinderen het om naar de noodopvang te gaan?

De kinderen vonden het gelukkig erg leuk. Ze gingen niet naar hun normale opvanglocatie, maar naar een speciale noodlocatie. Dat vonden ze helemaal niet erg. Ze waren zelfs erg enthousiast over de nieuwe grote tuin waar ze mochten spelen.

Wat ik fijn vond, is dat er op de noodlocatie altijd een bekende pedagogisch medewerkers op de groep stond. Hierdoor hadden mijn kinderen altijd een vertrouwd gezicht waar ze op af konden stappen.

Ska Kinderopvang heeft de afgelopen periode allerlei activiteiten om thuis te doen uitgebracht. Hebben je kinderen het luisterboek van Oskar geluisterd of de YouTube video’s bekeken?

Wij hebben de Kook met Oskar video’s gekeken. Vooral de video met de banaan-havermout poffertjes is bij ons thuis de favoriet. We hebben het gerecht nog niet thuis gemaakt, maar misschien komt dat nog wel.

Ben je alweer een beetje gewend aan de nieuwe situatie?

Ja, langzaam gaan we weer terug naar het oude ritme. Het dagelijkse leven begint er weer vertrouwd uit te zien en daar zijn we thuis blij mee!

Meer nieuws & blogs