Afgelopen weken was er op al onze bso’s een uitdagende, sportieve workshop georganiseerd in samenwerking met Sportivate. Het thema was natuurlijk ‘Olympische (winter) Spelen’. Jelte Bakker van Sportivate doet verslag:

‘Bewegen is niet alleen gezond, het is vooral ook heel erg leuk; ontzettend veel blije kindergezichtjes, en niet te vergeten de gezichten van de pedagogisch werkers, waren hier het bewijs van. 

We zijn samen met de kinderen, door middel van drie sportieve onderdelen, op zoek gegaan naar de atleet in hen zelf. IJshockey, een Biathlon parcours en de Olympische estafette creëerde veel beweegplezier.  De afsluitende ‘landen-quiz’ zorgde ook voor veel hilarische momenten bij jong en oud. De Olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, kwam terug in alle onderdelen. De kinderen werkten samen, hielpen elkaar en gedroegen zich sportief,. De bso-kinderen van Ska Kinderopvang hebben niet alleen bewezen dat ze enorm sportief zijn, ze hebben ook oog voor elkaar en kunnen elkaar helpen en ondersteunen waar dit nodig is. Daarom heeft iedereen ook het ‘Olympische Sportivate Diploma’ ontvangen. 

Een fantastische ervaring die mooi aansluit bij zowel de doelstellingen van Ska Kinderopvang als die van Sportivate. Zeker voor herhaling vatbaar!’ 

Jelte Bakker, Sportivate

Meer nieuws & blogs