Ska Kinderopvang op de beweegvloer van Springlab

Kleuters Marie en Raven zijn enthousiast aan het rennen en springen. Waar liggen de spullen van aap Albert en Freek flamingo? Het spel ‘Speurneuzen’ is duidelijk één van de favorieten. De kinderen van Ska locatie de Puntmuts zijn dolblij dat de beweegvloer van Springlab een week op hun opvanglocatie staat. We spraken Jan-Paul de Beer, chief Springlab en bedenker van de beweegvloer.

 Op een werkdag zit je op een bureaustoel, tijdens het avondeten zit je samen aan de keukentafel en in de avond plof je neer op de bank. Jan-Paul was het zat om de hele dag te zitten. “Het is niet alleen slecht voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gesteldheid.” Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de kinderen op een dag te weinig beweegt. Jan-Paul wilde daar verandering in brengen.

Beweegvloer Springlab

In samenwerking met wetenschappers, pedagogisch specialisten én kinderen bedacht hij de beweegvloer voor peuters en kleuters. De beweegvloer combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren. Kinderopvangorganisaties hoeven geen keuze meer te maken tussen bewegen en leren. In het geval van de beweegvloer gaat het één niet ten koste van het ander. Alle spellen op de beweegvloer zetten aan tot bewegen en zijn leerzaam.

 Pedagogisch medewerkers Leonore en Sylvana kijken met veel plezier naar de kinderen. Zij raden iedere kinderopvangorganisatie een eigen beweegvloer aan. “De kinderen zijn volop aan het bewegen en vermaken zich enorm. Ik denk dat we dadelijk het spel ‘Dolle dansjes’ gaan spelen.”

Meer nieuws & blogs