Het thema op onze bso’s was de afgelopen maanden (Winter)spelen. We haakten natuurlijk aan bij  de Olympische winterspelen in PyeongChang in Zuid-Korea. En verder stonden de activiteiten in het teken van ‘winter’ en van ‘spelen’. Het thema liep door tot en met de voorjaarsvakantie. In de vakantie boden we alle dagen een aantal dezelfde activiteiten aan. De kinderen kozen elke dag zélf aan welke activiteiten en workshops ze mee wilden doen:

Stamppottencompetitie

Elke dag maakten de kinderen zelf een heerlijke stamppot. Op het menu stonden niet alleen de welbekende boerenkool- en andijviestamppot, maar ook een multi-cultistamppot met zoete aardappel. Het team van bso Villa Blanca in Leusden schreef hierover een leuk verslagje.  Aan het einde van de dag mochten de ouders de creaties proeven én een cijfer geven. Op dit moment worden alle stemmen geteld en volgende week maken wij bekend welke bso de lekkerste stamppotten van heel Ska Kinderopvang maakt!

Bord en koksmuts pimpen

Ze pimpten een bord met porseleinverf of -stiften en versierden hun eigen koksmuts. De zesplussers volgden een workshop Handlettering, waarbij ze een menukaart voor het stamppottenbuffet ontwierpen.

Curling

Ook maakten de kinderen hun eigen curlingsteen en gingen daarmee in groepjes de competitie met andere kinderen aan. Bij bso Elmo speelden ze curling met bordjes, op een groot zeil. Wat een lol Welk team haalt de meeste punten en wie stoot het pannetje van de ander weg?

Op de schaats

Met de tieners gingen we naar de ijsbaan in Utrecht: Tieners Ska binden ijzers onder.

Kinderparticipatie

Op dinsdag in de vakantie kwam de centrale kinderraad weer bij elkaar op het Servicecentrum voor overleg met de directeur van Ska, Louise Joosten. Lees hier het verslag.

 

Meer nieuws & blogs