Veel pret met de ZomerPretPas in Amersfoort!

Komende zomer zullen kinderen uit Amersfoort en omstreken zich niet vervelen. Met de ZomerPretPas kan elk kind deelnemen aan superleuke zomeractiviteiten in de eigen wijk. We spraken Linda, project coördinator bij Ska Kinderopvang, over de ZomerPretPas.

Hi Linda, hoe werkt zo’n ZomerPretPas eigenlijk?

De ZomerPretPas is er voor alle kinderen uit de regio Amersfoort. Met deze pas kan elk kind gratis of met korting deelnemen aan leuke activiteiten. Op deze manier kunnen kinderen samen sporten, koken of theater maken. De activiteiten vinden in heel Amersfoort plaats, dus elk kind heeft een leuke zomer!

Wat een leuk initiatief. Wat is de reden dat Ska hieraan meedoet?

De eerste jaren zijn enorm belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. De georganiseerde activiteiten sluiten aan bij de gezonde ontwikkeling van een kind en zorgen ervoor dat een kind zich spelenderwijs kan ontwikkelen. Door de ZomerPretPas is deze mogelijkheid er voor elk kind, dus ook voor kinderen die niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan.

Ook vinden wij het belangrijk dat kinderen, en ouders, in de wijk elkaar ontmoeten. De ZomerPretPas zorgt ervoor dat de kinderen die elkaar normaal misschien minder snel tegenkomen, nu samen optrekken. Dit draagt bij aan meer begrip en een prettigere leefomgeving voor iedereen.

Organiseert Ska zelf ook een activiteit?

Jazeker, bij Ska locatie de Zilverberg in de wijk Vathorst is er iedere vrijdag een activiteit voor vier- tot twaalfjarigen. Er valt sowieso genoeg te kiezen. Ook zijn er dit jaar voor het eerst activiteiten voor twee- tot vierjarigen. Voor deze groep bieden we iedere woensdag- en vrijdagochtend een activiteit aan op vier verschillende plekken in de regio Amersfoort.

En waar kijk jij zelf het meest naar uit?

De dansworkshops! Mijn dochter zit zelf ook op peuterdans. Misschien dat ik komende zomer zelf ook wel stiekem mee ga dansen!

Alle vier- tot twaalfjarigen krijgen een ZomerPretPas via de basisschool. Heeft jouw kind deze niet ontvangen of is jouw kind twee tot vier jaar oud? Kijk dan op www.ZomerPretPas.nl. Hier kan je voor jouw kind een eigen ZomerPretPas aanvragen.

De ZomerPretPas is een initiatief van Kath. Samen met Willemijn, Feike en Margriet maakt het viertal sinds 2017 de ZomerPretPas. De pas komt tot stand dankzij de hulp van de gemeente Amersfoort, Indebuurt033, Schoolsport Amersfoort, ABC- Amersfoort en vele andere Amersfoortse organisaties.

ZomerPretPas Amersfoort

Meer nieuws & blogs