Wat een geluk hebben wij toch met deze zomer! Zoveel mooie zonnige en warme dagen hebben we al gehad!

Alle mondjes open

De natuur lijkt er wat moeite mee te hebben en alles staat er dor en verdroogd bij. Het gras is op de meeste plekken geelbruin verdord en sommige bomen laten om te overleven nu al hun bladeren vallen! Zo heeft alles zijn voor- en nadelen en mogen we blij zijn dat niemand beslist over het weer.

Zelf ben ik zo af en toe mijn planten aan het besproeien omdat ik het jammer zou vinden als ze deze de droogte niet overleven, maar als ik in de natuur om me heen kijk staat alles er behoorlijk verlept bij. Ik zie dan ook al helemaal voor me dat, als het straks gaat regenen, alle mondjes op de bladeren van de bomen en struiken en grassprieten open gaan om iedere druppel tot zich te nemen 😉

Elke dag kijk ik dan ook uit naar wat regen, niet voor mezelf maar voor de natuur! Helaas blijft het bij wat bewolking en hier en daar een donderwolk, maar het waait allemaal weer over.

Draken en olifanten in de lucht!

Wel mooi die stralend blauwe hemelbeelden of verschillende wolken die langskomen!
Met een beetje fantasie kan je van sommige wolken figuren maken en hangt er ineens een draak of een olifant in de lucht!

Probeer het ook eens en ga lekker op je rug in het gras of op een kleedje liggen kijken naar welke figuren jullie kunnen ontdekken!

Wisten jullie trouwens dat vrijwel alle wolken aan de onderkant plat zijn? Ze worden vaak afgebeeld of getekend met aan alle kanten bollingen, maar als je goed kijkt zal je ontdekken dat de meeste wolken een rechte onderkant hebben!

‘Af en toe een buitje’

Voor degenen die op vakantie zijn of gaan, een fijne vakantie en voor de thuisblijvers veel zomerplezier met aanhoudend zomerweer en zo nu een dan een buitje!

Groetjes Cindy

Ps. Mijn eigen natuurbeleving, gewoon in de sloot in de wijk, wil ik jullie niet onthouden, zo mooi!

Meer nieuws & blogs