De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die normaal gesproken worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Scholen en kinderopvang bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

De koning in Amersfoort

In 2021 kwam Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima langs op Kindcentrum Vlinderslag voor de landelijke opening van de Koningspelen. De negende editie van de Koningsspelen was met het thema ‘ik+jij=wij’. Het Koninklijk Paar deed samen met de schoolkinderen mee aan een quiz over gezond eten en bewegen en bezocht na het startsein een aantal sportactiviteiten rondom de school.

Koningsspelen bij Ska Kinderopvang

Bij Ska Kinderopvang besteden we ook dit jaar weer aandacht voor de Koningsspelen. Als Gezonde Kinderopvang vinden we het belangrijk dat ieder kind zich gezond kan ontwikkelen, en daar hoort beweging bij. Benieuwd naar de invulling van de Koningsspelen van jouw opvanglocatie? Neem dan contact op met de coördinator of pedagogisch medewerker van de opvanglocatie van je kind.

Meer nieuws & blogs