de Krakeling

Schothorst

Ontdek onze locatie

Onze plek

Kindcentrum de Krakeling in Schothorst ligt in een rustige straat, dichtbij het winkelcentrum aan het Stastokerf. Het Schothorsterpark is maar een paar minuten lopen. Ons kindcentrum bestaat uit een kinderdagverblijf, speelleergroep en bso.

Onze ruime, frisse groepsruimtes zo ingedeeld dat de kinderen zelf kunnen kiezen waar ze gaan spelen. De baby's spelen in hun eigen, afgeschermde deel van de groepsruimte.

De bso-ruimte is ingericht met voor elk wat wils, zoals een lees/chillhoek en een plek waar ze zich heerlijk kunnen uitleven voor de spiegel. Onze grote trots is de enorme keuken! Het fantastische kookeiland biedt plek om de heerlijkste gerechten en baksels te creëren.

Buiten spelen

Buiten kunnen de peuters fijn fietsen, bellen blazen, spelen op het heuvelachtige grasveld en graven in de zandbak. Op de stoep gaan we regelmatig met stoepkrijt aan de slag. Grenzend aan een groepsruimte is een kleine buitenruimte waar de baby's en dreumesen zich ongestoord in het kruipen kunnen bekwamen en in de zandbak kunnen spelen.

Op het aantrekkelijke schoolplein en het aangrenzende voetbalveld kunnen de bso-kinderen klimmen op de klimwand of het klimrek, dammen bouwen in de zandbak, samen met kinderen uit de buurt een balletje trappen of juist rustig even bijkletsen op het bankje rond de boom. De medewerkers organiseren graag een speurtocht, een kringspel of een sportwedstrijdje!

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Amersfoort
5 uit 5 sterren
Top sfeer, leuke juffen!
uit Amersfoort
5 uit 5 sterren
Erg betrokken leidsters en mijn kinderen voelen zich erg op hun gemak.

Fotoalbum

Kindcentrum de Krakeling

Diensten & aanbod

Kinderdagverblijf

Onze medewerkers verzorgen en begeleiden je kindje met liefde en aandacht. In de veilige omgeving van het kinderdagverblijf kan het onbezorgd de wereld ontdekken.

Wij bieden kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Figuurlijk en ook letterlijk: we vinden het heerlijk om binnen en buiten op avontuur te gaan. De deur naar de buurgroep staat regelmatig open. Hierdoor zijn er altijd leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Twee buurgroepen hebben een gezamenlijk team van pedagogisch werkers. Alle kinderen en medewerkers kennen elkaar; hierdoor is er altijd een vertrouwd gezicht voor de kinderen.

Wij begeleiden de kinderen in kleine groepjes, waardoor ze veel persoonlijke aandacht krijgen. Deze groepjes worden (spontaan of gericht) gevormd door kinderen met dezelfde leeftijd, ontwikkelingsfase en/of interesse. We stimuleren de ontwikkeling van de baby’s, dreumesen en peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide. De oudste peuters van het kinderdagverblijf doen mee met het programma van de speelleergroep

Speelleergroep

De speelleergroep is onze peuterspeelzaal 'nieuwe stijl'. Bij de speelleergroep spelen de kinderen heerlijk samen. Dat is leuk, en ook leerzaam: ze leren rekening houden met anderen, samenwerken, delen, op hun beurt wachten... Allemaal sociale vaardigheden die ze nodig hebben op de basisschool! We begeleiden en stimuleren de ontwikkeling van de peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide.

Openingstijden

 

Op de speelleergroep werken wij met vaste combinaties van ochtenden: maandag/woensdag en dinsdag/donderdag. De openingstijd is van 08:30 tot 12:30 uur, inclusief lunch.

 

Aanbod op deze locatie

Buitenschoolse opvang

Als je uit school komt, wil je doen wat je leuk vindt. Het is tenslotte je vrije tijd! Eerst wat drinken, je verhaal kwijt en dan... lekker spelen! Wij bieden de kinderen een uitdagend en afwisselend programma met activiteiten, workshops, clinics en uitstapjes op het gebied van sport & spel, cultuur, creativiteit en natuurbeleving. Iedere pedagogisch werker heeft z'n eigen talent of specialisme en wij werken vaak samen met andere partijen. De kinderen kiezen zelf aan welke activiteiten zij mee doen. En lekker niks doen mag natuurlijk ook!

In ons kindcentrum bieden we opvang aan kinderen vanaf 8 jaar tot het einde van de basisschool. Wij werken nauw samen met onze andere bso's in de wijk.

Voorschoolse opvang

Zit je kind op de bso in kindcentrum de Club van Zeven of de Krakeling en gaat hij/zij naar basisschool de Zevensprong, de Tafelronde, Koning Karel of de Parkschool, dan kun je gebruik maken van onze voorschoolse opvang op in kindcentrum de Krakeling. De kinderen kunnen vanaf 7.30 uur gebracht worden. Wij zorgen ervoor dat de kinderen veilig naar school gebracht worden; de jongsten tot in het klaslokaal.

Aanbod op deze locatie

Basisscholen

Op deze locatie vangen wij kinderen op van de volgende basisscholen:

 • De Regenboog

  Basisschool
  Adres:
  Reinaartpad 1, Amersfoort
 • De Tafelronde

  Basisschool
  Adres:
  Koning Karelpad 12, Amersfoort
 • De Zevensprong

  Basisschool
  Adres:
  Bruispad 1, Amersfoort
 • Parkschool, locatie Koningspark

  Basisschool
  Adres:
  Koning Karelpad 2, Amersfoort

Informatie

Diensten op deze locatie

 • Kinderdagverblijf
 • Speelleergroep
 • Buitenschoolse opvang
GGD-inspectierapport (registratienummer)

Bereikbaar op

Adres

Klein Klaasjestraat 1
3813 MX Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer