de Mammoet

Zielhorst

Ontdek onze locatie

Onze plek

Kindcentrum de Mammoet vind je midden in de wijk Zielhorst. Ons gebouw is prima bereikbaar vanaf de Rondweg-Oost en er is voldoende ruimte om je auto te parkeren. Kindcentrum de Mammoet wordt gevormd door een kinderdagverblijf, een speelleergroep en een bso.

Buiten spelen!

Het is vanaf de straat niet te zien, maar ook bij de Mammoet hebben we - net als bij al onze kinderdagverblijven - een schitterende ontdektuin. De kinderen kunnen hier de natuur ervaren en beleven. Zij stappen er over een rijtje boomstammetjes, kruipen over het houten bruggetje, ontdekken kriebelbeestjes onder een vermolmde tak en spelen er met water. We zijn ook altijd in voor een uitstapje in de buurt, bijvoorbeeld met de bolderkar. De bso-kinderen raken hun overtollige energie kwijt op de speelvelden in de buurt. 

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Amersfoort
4 uit 5 sterren
Onze dochter komt vrolijk thuis van de Bso. Ze krijgt leuke activiteiten aangeboden, maar ook de ruimte om lekker bij te komen van een drukke schooldag.
uit Amersfoort
5 uit 5 sterren
Onze kinderen hebben het hier heel fijn. Een veilige omgeving met zonder uitzondering lieve, zeer betrokken medewerkers en leuke activiteiten voor de kinderen.

Fotoalbum

Kindcentrum de Mammoet

Diensten & aanbod

Kinderdagverblijf

Onze medewerkers verzorgen en begeleiden je kindje met liefde en aandacht. In de veilige omgeving van het kinderdagverblijf kan het onbezorgd de wereld ontdekken.

Wij bieden kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Figuurlijk en ook letterlijk: we vinden het heerlijk om binnen en buiten op avontuur te gaan. De deur naar de buurgroep staat regelmatig open. Hierdoor zijn er altijd leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Twee buurgroepen hebben een gezamenlijk team van pedagogisch werkers. Alle kinderen en medewerkers kennen elkaar; hierdoor is er altijd een vertrouwd gezicht voor de kinderen.

Wij begeleiden de kinderen in kleine groepjes, waardoor ze veel persoonlijke aandacht krijgen. Deze groepjes worden (spontaan of gericht) gevormd door kinderen met dezelfde leeftijd, ontwikkelingsfase en/of interesse. We stimuleren de ontwikkeling van de baby’s, dreumesen en peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide.

Aanbod op deze locatie

Speelleergroep

De speelleergroep is onze peuterspeelzaal 'nieuwe stijl'. Bij speelleergroep de Mammoet spelen de kinderen heerlijk samen. Dat is leuk, en ook leerzaam: ze leren rekening houden met anderen, samenwerken, delen, op hun beurt wachten... Allemaal sociale vaardigheden die ze nodig hebben op de basisschool! We begeleiden en stimuleren de ontwikkeling van de peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide.

Openingstijden

 

Op de speelleergroep werken wij met vaste combinaties van ochtenden: maandag/woensdag en dinsdag/donderdag. De openingstijd is van 08:30 tot 12:30 uur, inclusief lunch.

 

Buitenschoolse opvang

Als je uit school komt, wil je doen wat je leuk vindt. Het is tenslotte je vrije tijd! Eerst wat drinken, je verhaal kwijt en dan... lekker spelen! Wij bieden de kinderen op bso de Jungle een uitdagend en afwisselend programma met activiteiten, workshops, clinics en uitstapjes op het gebied van sport & spel, cultuur, creativiteit en natuurbeleving. Iedere pedagogisch werker heeft z'n eigen talent of specialisme en wij werken vaak samen met andere partijen. De kinderen kiezen zelf aan welke activiteiten zij mee doen. En lekker niks doen mag natuurlijk ook!

Kinderen van basisscholen de Achtbaan, de Zonnewijzer en de Kameleon worden lopend opgehaald door onze pedagogisch werkers. De scholen en bso's zijn namelijk allemaal vlák bij elkaar! De Ska-bso's in de omgeving werken nauw samen. In de vakantie vindt de opvang vaak op één locatie plaats.

Voorschoolse opvang

Op ons kindcentrum bieden wij bij voldoende vraag voorschoolse opvang aan kinderen van de Achtbaan, de Zonnewijzer en de Kameleon. De kinderen kunnen vanaf 7.30 uur gebracht worden. Wij zorgen ervoor dat de kinderen veilig naar school gebracht worden; de jongsten tot in het klaslokaal.

 

Aanbod op deze locatie

Basisscholen

Op deze locatie vangen wij kinderen op van de volgende basisscholen:

 • DaVinci Eemland

  Basisschool
  Adres:
  Triangelstraat 156-158, Amersfoort
 • De Achtbaan

  Basisschool
  Adres:
  Luiterf 2, Amersfoort
 • De Kameleon

  Basisschool
  Adres:
  Stradivariusstraat 159, Amersfoort
 • De Zonnewijzer

  Basisschool
  Adres:
  Trombonestraat 62, Amersfoort

Informatie

Diensten op deze locatie

 • Kinderdagverblijf
 • Speelleergroep
 • Buitenschoolse opvang
GGD-inspectierapport (registratienummer)

Bereikbaar op

Adres

Albert Schweitzersingel 253
3822 BV Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer