de Ukkenburg

Bergkwartier

Ontdek onze locatie

Ligging

Kindcentrum de Ukkenburg ligt in de Amersfoortse wijk Bergkwartier, aan de voet van de berg. De bekende winkelstraat Leusderweg ligt op loopafstand van het kinderdagverblijf. We zijn uitstekend bereikbaar vanaf de snelwegen rond Amersfoort, voor veel ouders op de route van en naar het werk. Rondom ons pand is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Onze plek

De Ukkenburg was bij oprichting het eerste kinderdagverblijf in Amersfoort. Ook ruim een kwart eeuw later nog zijn wij voor veel kinderen een favoriete opvangplek. Hoewel er inmiddels flink gemoderniseerd is, hangt er nog steeds die gezellige sfeer van een kinderdagverblijf waar het echt om de kinderen draait.

Wat zullen we doen?

In onze lichte open hal klinkt regelmatig een muziekje waarop naar hartelust gedanst wordt. Ook spelen we graag in de bouwhoek of met de auto's. Of we maken prachtige knutselwerken over het thema waarmee we werken, zoals bijvoorbeeld een mooi aquarium met dierendag. Tot vermaak van de baby's: vanuit de hoge box volgen ze aandachtig wat er allemaal gebeurt. En op de speelmatten in een afgebakend deel van de groepsruimte ontdekken zij zelf de wereld om zich heen.

Buiten spelen!

In de geweldige ontdektuin (kom vooral een keer kijken!) van kindcentrum de Ukkenburg kunnen de kinderen met water spelen, hun eigen groente verbouwen, zich lekker van de heuvel laten rollen en avonturen beleven tussen de struiken. De baby’s hebben hun eigen, afgeschermde grasveldje. Daar kunnen ze heerlijk rondtijgeren en als ze moe zijn een dutje doen in het slaaphuisje. 

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Amersfoort
5 uit 5 sterren
Top.

Diensten & aanbod

Kinderdagverblijf

Onze medewerkers verzorgen en begeleiden je kindje met liefde en aandacht. In de veilige omgeving van het kinderdagverblijf kan het onbezorgd de wereld ontdekken.

Wij bieden kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Figuurlijk en ook letterlijk: we vinden het heerlijk om binnen en buiten op avontuur te gaan. De deur naar de buurgroep staat regelmatig open. Hierdoor zijn er altijd leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Twee buurgroepen hebben een gezamenlijk team van pedagogisch werkers. Alle kinderen en medewerkers kennen elkaar; hierdoor is er altijd een vertrouwd gezicht voor de kinderen.

Wij begeleiden de kinderen in kleine groepjes, waardoor ze veel persoonlijke aandacht krijgen. Deze groepjes worden (spontaan of gericht) gevormd door kinderen met dezelfde leeftijd, ontwikkelingsfase en/of interesse. We stimuleren de ontwikkeling van de baby’s, dreumesen en peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide.

Informatie

Diensten op deze locatie

  • Kinderdagverblijf
GGD-inspectierapport (registratienummer)

Bereikbaar op

Adres

Graaf Janlaan 45
3818 DX Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer