de Waterval

Nieuwland

Ontdek onze locatie

Ligging

De Waterval ligt in de waterbuurt in de wijk Nieuwland en is prima bereikbaar vanaf de uitvalswegen van Amersfoort-Noord. We vormen een kindcentrum met basisschool de Border. Onze naaste buren zijn het wijkcentrum en de grote sporthal. En het is maar een paar minuten lopen naar winkelcentrum de Nieuwe Hof.

Waarom een integraal kindcentrum?

In een integraal kindcentrum verdwijnen de schotten tussen kinderopvang en onderwijs. Alle medewerkers werken nauw samen om de ontwikkeling van de kinderen optimaal te kunnen begeleiden. Er wordt toegewerkt naar één gezamenlijke pedagogische visie en één werkwijze. Dat is niet alleen goed voor de kinderen, maar ook prettig voor de ouders.

Onze plek

Wij hebben een aantal gezellige eigen ruimtes met verschillende speelhoeken. Wij maken ook gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes in het kindcentrum.

Buiten spelen!

Als het even kan, spelen we heerlijk buiten. De baby's en dreumesen hebben hun eigen, afgeschermde tuintje. Op het gezellige speelplein kunnen de grotere kinderen zich heerlijk uitleven. De peuters en kleuters bakken zandtaartjes, fietsen rondjes of tekenen met stoepkrijt kunstwerken op de tegels. De oudere bso-kinderen bouwen grote zandkastelen in de zandbak, trappen een balletje of klimmen op het klimtoestel... We gaan er ook graag op uit, bijvoorbeeld naar speeltoestel de Draak.

Nieuws & blog

Fotoalbum

Kindcentrum de Waterval

Diensten & aanbod

Kinderdagverblijf

Onze medewerkers verzorgen en begeleiden je kindje met liefde en aandacht. In de veilige omgeving van het kinderdagverblijf kan het onbezorgd de wereld ontdekken.

Wij bieden kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Figuurlijk en ook letterlijk: we vinden het heerlijk om binnen en buiten op avontuur te gaan. De deur naar de buurgroep staat regelmatig open. Hierdoor zijn er altijd leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Twee buurgroepen hebben een gezamenlijk team van pedagogisch werkers. Alle kinderen en medewerkers kennen elkaar; hierdoor is er altijd een vertrouwd gezicht voor de kinderen.

Wij begeleiden de kinderen in kleine groepjes, waardoor ze veel persoonlijke aandacht krijgen. Deze groepjes worden (spontaan of gericht) gevormd door kinderen met dezelfde leeftijd, ontwikkelingsfase en/of interesse. We stimuleren de ontwikkeling van de baby’s, dreumesen en peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide. De oudste peuters doen mee met het programma van de speelleergroep.

Aanbod op deze locatie

Speelleergroep

De speelleergroep is onze peuterspeelzaal 'nieuwe stijl'. Bij de speelleergroep spelen de kinderen heerlijk samen. Dat is leuk, en ook leerzaam: ze leren rekening houden met anderen, samenwerken, delen, op hun beurt wachten... Allemaal sociale vaardigheden die ze nodig hebben op de basisschool! We begeleiden en stimuleren de ontwikkeling van de peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide.

Openingstijden

De speelleergroep is open van 8:30 tot 13:50. Er zijn geen vastgestelde combinaties van dagdelen. Ouder(s)/verzorger(s) kiezen zelf het dagdeel/de dagdelen die zij willen afnemen.

 

Aanbod op deze locatie

Buitenschoolse opvang

Als je uit school komt, wil je doen wat je leuk vindt. Het is tenslotte je vrije tijd! Eerst wat drinken, je verhaal kwijt en dan... lekker spelen! Wij bieden de kinderen een uitdagend en afwisselend programma met activiteiten, workshops, clinics en uitstapjes op het gebied van sport & spel, cultuur, creativiteit en natuurbeleving. Iedere pedagogisch werker heeft z'n eigen talent of specialisme en wij werken vaak samen met andere partijen. De kinderen kiezen zelf aan welke activiteiten zij mee doen. En lekker niks doen mag natuurlijk ook!

Basisscholen

Wij bieden opvang aan kinderen van 4 - 12 jaar van basisscholen in Nieuwland. Wijj hebben meerdere bso's in de wijk; in de vakantie vindt de opvang vaak op één van deze bso's plaats.

Voorschoolse opvang

Zit je kind op op één van onze basisscholen in Nieuwland, dan kun je gebruik maken van onze voorschoolse opvang op de Waterval op maandag, dinsdag en donderdag. Bij voldoende vraag gaan wij ook op andere ochtenden open. De kinderen kunnen vanaf 7.30 uur gebracht worden. Wij zorgen ervoor dat de kinderen veilig naar school gebracht worden; de jongsten tot in het klaslokaal.

Aanbod op deze locatie

Basisscholen

Op deze locatie vangen wij kinderen op van de volgende basisscholen:

 • De Border

  Basisschool
  Adres:
  Watersteeg 87, Amersfoort
 • De Malelande

  Basisschool
  Adres:
  Juttepeergaarde 2, Amersfoort
 • De Wonderboom

  Basisschool
  Adres:
  Waterkers 1, amersfoort
 • De Wonderboom

  Basisschool
  Adres:
  Zeldertsedreef 12, Amersfoort
 • De Wonderboom

  Basisschool
  Adres:
  De Bonte Koe 1, Amersfoort

Informatie

Diensten op deze locatie

 • Kinderdagverblijf
 • Speelleergroep
 • Buitenschoolse opvang
GGD-inspectierapport (registratienummer)

Bereikbaar op

Adres

Watersteeg 87
3824 EL Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer