JanJans

Bergkwartier

Ontdek onze locatie

Onze plek

Kindcentrum JanJans ligt in het karakteristieke Bergkwartier in Amersfoort-Zuid en is gevestigd in een voormalige pastorie en het souterrain van een kerk. Ons kindcentrum bestaat uit een speelleergroep, een kinderdagverblijf en een bso. De ruimtes zijn sfeervol, fris en licht. Je kunt je auto kwijt op het eigen terrein van de kerk. 

Buiten spelen!

In onze ontdektuin valt van alles te beleven: de kinderen verstoppen zich in de bosjes, balanceren op de boomstammen, bakken de heerlijkste zandtaartjes en de mooiste kastelen in de zandbak. De baby´s genieten van de buitenlucht in hun eigen afgeschermde stukje van de tuin.  

Op ons grote grasveld is er alle ruimte voor een potje voetbal of een kringspel. We kweken kruiden en groentes in de moestuin. Daarnaast gaan we vaak op pad; naar het bos bij ons om de hoek of lekker klimmen en klauteren op het klimrek van de vlakbij gelegen basisschool. 

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Amersfoort
5 uit 5 sterren
Catootje is n prettige opvang, prachtige locatie, goede begeleiding n de openingstijden zijn flexibel
uit Amersfoort
5 uit 5 sterren
Top team met weinig mutaties op top locatie.

Fotoalbum

Kindcentrum JanJans

Diensten & aanbod

Kinderdagverblijf

Onze medewerkers verzorgen en begeleiden je kindje met liefde en aandacht. In de veilige omgeving van het kinderdagverblijf kan het onbezorgd de wereld ontdekken.

Wij bieden kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Figuurlijk en ook letterlijk: we vinden het heerlijk om binnen en buiten op avontuur te gaan. De deur naar de buurgroep staat regelmatig open. Hierdoor zijn er altijd leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Twee buurgroepen hebben een gezamenlijk team van pedagogisch werkers. Alle kinderen en medewerkers kennen elkaar; hierdoor is er altijd een vertrouwd gezicht voor de kinderen.

Wij begeleiden de kinderen in kleine groepjes, waardoor ze veel persoonlijke aandacht krijgen. Deze groepjes worden (spontaan of gericht) gevormd door kinderen met dezelfde leeftijd, ontwikkelingsfase en/of interesse. We stimuleren de ontwikkeling van de baby’s, dreumesen en peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide.  

Aanbod op deze locatie

Speelleergroep

De speelleergroep is onze peuterspeelzaal 'nieuwe stijl'. Bij de speelleergroep spelen de kinderen heerlijk samen. Dat is leuk, en ook leerzaam: ze leren rekening houden met anderen, samenwerken, delen, op hun beurt wachten... Allemaal sociale vaardigheden die ze nodig hebben op de basisschool! We begeleiden en stimuleren de ontwikkeling van de peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide.

Openingstijden

 

Op de speelleergroep werken wij met vaste combinaties van ochtenden: maandag/woensdag en dinsdag/donderdag. De openingstijd is van 08:30 tot 12:30 uur, inclusief lunch.

 

Aanbod op deze locatie

Buitenschoolse opvang

Als je uit school komt, wil je doen wat je leuk vindt. Het is tenslotte je vrije tijd! Eerst wat drinken, je verhaal kwijt en dan... lekker spelen! Wij bieden de kinderen een uitdagend en afwisselend programma met activiteiten, workshops, clinics en uitstapjes op het gebied van sport & spel, cultuur, creativiteit en natuurbeleving. Iedere pedagogisch werker heeft z'n eigen talent of specialisme en wij werken vaak samen met andere partijen. De kinderen kiezen zelf aan welke activiteiten zij mee doen. En lekker niks doen mag natuurlijk ook!

De bso's in de wijk werken nauw samen. In de vakantie vindt de opvang vaak op één locatie plaats.

Basisscholen

Op deze locatie vangen wij kinderen op van de volgende basisscholen:

 • De Bolster

  Basisschool
  Adres:
  Van Effenlaan 10, Amersfoort
 • Joost van den Vondel

  Basisschool
  Adres:
  Huijgenslaan 41, Amersfoort
 • School op de Berg

  Basisschool
  Adres:
  Tollenslaan 2, Amersfoort

Informatie

Diensten op deze locatie

 • Kinderdagverblijf
 • Speelleergroep
 • Buitenschoolse opvang
GGD-inspectierapport (registratienummer)

Bereikbaar op

Adres

Jacob Catslaan 28a
3818 WK Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer