Uit de Kunst

Vathorst

Ontdek onze locatie

Ligging

Kindcentrum Uit de Kunst vind je in Vathorst-Centrum, tussen winkelcentrum en station Amersfoort Vathorst. Je kunt de auto bij ons voor de deur kwijt.

Onze plek

Ska-kindcentrum Uit de Kunst wordt gevormd door een kinderdagverblijf, een speelleergroep voor peuters en een bso en is gevestigd in ICOON. Andere gebruikers van ICOON zijn het Vathorst College (middelbare school), de bibliotheek en Scholen in de Kunst. Verder is er in het gebouw een sporthal en een theaterzaal.

Buiten spelen!

Achter het kindcentrum hebben wij een prachtige ontdektuin. De baby's hebbben er hun eigen, afgeschermde babyweide. Daar voelen ze het zachte, kriebelige gras en horen het ruisen van de blaadjes aan de bomen.

De grotere kinderen ontdekken dat ze van zand en water een lekker modderprutje kunnen maken. In de lente zien ze bloemetjes uit de grond groeien. Ze sjouwen met boomstammetjes, rollen van het grasheuveltje en klauteren over de keien. Met een vergrootglas bekijken ze de torretjes, spinnetjes en wormen die in onze tuin wonen, en in ons eigen moestuintje verbouwen we groente en kruiden.

Wij trekken graag de wijk in, met de bolderwagen of de bakfiets. We bezoeken één van de leuke speeltuintjes in de buurt of we gaan treinen kijken op het station. Ook de kinderboerderij staat op ons lijstje  favoriete uitjes! 

De bso-kinderen spelen uit school altijd eerst even lekker buiten op het schoolplein. Op de bso zelf hebben we op een groot dakterras. We gaan daar graag gezellig picknicken of doen een spelletje. En we kweken  er groenten en bloemen. We struinen ook graag in één van de speelveldjes in de buurt. En als de kinderen van het kinderdagverblijf en de speelleergroep binnen spelen, is de ontdektuin het domein van de bso-kinderen.

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Amersfoort
5 uit 5 sterren
Een hele prettige bso, waar de kinderen zich zelf kunnen zijn, goed op ze wordt gelet, er leuke activiteiten zijn en ze ook kunnen chillen. Prettig contact met de `juffen` en een duidelijke terugkoppeling aan het eind van de dag.
uit Amersfoort
5 uit 5 sterren
Fijne overdracht en prettige sfeer. Onze dochter heeft het altijd erg naar haar zin. De ouderavond over de ontwikkeling van de brein is net dat beetje extra.

Fotoalbum

Kindcentrum Uit de Kunst

Diensten & aanbod

Kinderdagverblijf

Onze medewerkers verzorgen en begeleiden je kindje met liefde en aandacht. In de veilige omgeving van het kinderdagverblijf kan het onbezorgd de wereld ontdekken.

Wij bieden kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Figuurlijk en ook letterlijk: we vinden het heerlijk om binnen en buiten op avontuur te gaan. De deur naar de buurgroep staat regelmatig open. Hierdoor zijn er altijd leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Twee buurgroepen hebben een gezamenlijk team van pedagogisch werkers. Alle kinderen en medewerkers kennen elkaar; hierdoor is er altijd een vertrouwd gezicht voor de kinderen.

Reggio Emilia

Op het kinderdagverblijf in Uit de Kunst laten wij ons inspireren door de pedagogische visie van Reggio Emilia. Kinderen worden geboren met veel mogelijkheden, zijn sterk, krachtig en creatief. Zij zijn van nature door en door sociale wezens. Kinderen hebben, hoe jong ze ook zijn, allerlei manieren om zich te uiten. Met hun lichaamshouding, door te vertellen, te zingen, te dansen, met gebaren, door te knutselen.

Wij luisteren en kijken hier goed naar en ontdekken zo wat hen bezighoudt. Daar spelen we actief op in. We laten ons leiden door de natuurlijke nieuwsgierigheid van de kinderen en gaan samen met hen op onderzoek uit.

We maken heel veel foto's en korte verslagjes, zo kunnen we met de kinderen terugblikken op wat we gedaan hebben. Ook jij als ouder krijgt zo een goed beeld van waar je kind mee bezig is geweest.

Wij begeleiden de kinderen in kleine groepjes, waardoor ze veel persoonlijke aandacht krijgen. Deze groepjes worden (spontaan of gericht) gevormd door kinderen met dezelfde leeftijd, ontwikkelingsfase en/of interesse.  De oudste peuters doen mee met het programma van de speelleergroep.

Aanbod op deze locatie

Speelleergroep

De speelleergroep is onze peuterspeelzaal 'nieuwe stijl'. Bij de speelleergroep spelen de kinderen heerlijk samen. Dat is leuk, en ook leerzaam: ze leren rekening houden met anderen, samenwerken, delen, op hun beurt wachten... Allemaal sociale vaardigheden die ze nodig hebben op de basisschool! 

Reggio Emilia

Op de speelleergroep in Uit de Kunst laten wij ons inspireren door de pedagogische visie van Reggio Emilia. Kinderen worden geboren met veel mogelijkheden, zijn sterk, krachtig en creatief. Zij zijn van nature door en door sociale wezens. Kinderen hebben, hoe jong ze ook zijn, allerlei manieren om zich te uiten. Met hun lichaamshouding, door te vertellen, te zingen, te dansen, met gebaren, door te knutselen.

Wij luisteren en kijken goed naar hen en ontdekken zo wat hen bezighoudt. Daar spelen we actief op in. We laten ons leiden door de natuurlijke nieuwsgierigheid van de kinderen en gaan samen met hen op onderzoek uit.

We maken heel veel foto's en korte verslagjes, zo kunnen we met de kinderen terugblikken op wat we gedaan hebben. Ook jij als ouder krijgt zo een goed beeld van waar je kind mee bezig is geweest.

Openingstijden

De speelleergroep in Uit de Kunst is open van maandag t/m donderdag, van 8:45 – 11:45 uur. Je kunt je kind tot 9:00 uur brengen en vanaf 11:30 uur weer ophalen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een combinatie met opvang op het kinderdagverblijf.

Aanbod op deze locatie

Buitenschoolse opvang

Als je uit school komt, wil je doen wat je leuk vindt. Het is tenslotte je vrije tijd! Eerst wat drinken, je verhaal kwijt en dan... lekker spelen! Wij bieden de kinderen een uitdagend en afwisselend programma met activiteiten, workshops, clinics en uitstapjes op het gebied van sport & spel, cultuur, creativiteit en natuurbeleving. Iedere pedagogisch werker heeft z'n eigen talent of specialisme en wij werken vaak samen met andere partijen. De kinderen kiezen zelf aan welke activiteiten zij mee doen. En lekker niks doen mag natuurlijk ook!

Wij werken nauw samen met de andere bso's in Vathorst en Hooglanderveen. In de vakanties vindt de opvang vaak op één vestiging plaats.

Voorschoolse opvang

Op de bso in kindcentrum Uit de Kunst bieden wij op een aantal ochtenden voorschoolse opvang voor kinderen van DOK12. Je kunt je kind vanaf 7.30 uur brengen. Neem voor informatie contact met ons op.

Aanbod op deze locatie

Basisscholen

Op deze locatie vangen wij kinderen op van de volgende basisscholen:

 • Atlantis

  Basisschool
  Adres:
  Oceaan 4, Amersfoort
 • DOK12

  Basisschool
  Adres:
  Laakboulevard 412, Amersfoort
 • Kon-tiki

  Basisschool
  Adres:
  Oceaan 6, Amersfoort

Informatie

Diensten op deze locatie

 • Kinderdagverblijf
 • Speelleergroep
 • Buitenschoolse opvang
GGD-inspectierapport (registratienummer)

Bereikbaar op

Adres

Lovink 8
3825 MP Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer