Vlinderslag

Kruiskamp-Koppel

Ontdek onze locatie

Ligging

Tot 17 oktober heet deze locatie: Vlinderstruik bso en Kleine Vlinder slg. Vanaf 17 oktober is het Kindcentrum Vlinderslag. Kindcentrum Vlinderslag vind je in de wijk Kruiskamp-Koppel, vlakbij de binnenstad. Ons (integraal) kindcentrum is een fijne plek voor kinderen van 2 - 12 jaar. Het bestaat uit een speelleergroep voor peuters (peuterspeelzaal), bso en basisschool

Waarom een integraal kindcentrum?

Als school en kinderopvang werken we vanuit een zelfde visie op opvoeding en onderwijs. Door nauw samen te werken, proberen wij een optimale groei en ontwikkeling te realiseren voor kinderen. We hebben één pedagogische visie op ontwikkeling en educatie, en één werkwijze. Dat is niet alleen goed voor je kind, maar ook prettig voor jou als ouder. 

Onze plek

Kindcentrum Vlinderslag is gehuisvest in een fantastisch, monumentaal pand. De speelleergroep en bso hebben hun eigen ruimtes op de eerste verdieping, in het centrale gebouw 'op poten'.

De bso heeft hier een gezellige huiskamer en een knutselatelier. De achtplussers kunnen zich terugtrekken in hun eigen Chillroom. We mogen ook gebruik maken van verschillende ruimtes in de school.De speelleergroep heeft 2 mooie speellokalen. 

Buiten spelen!

Ook buiten vervelen wij ons nooit. Wij spelen op het ruime speelplein, of het daaraan grenzende, groene wijkpark of we gaan er met de pedagogisch werkers op uit in de buurt. 

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Amersfoort
4 uit 5 sterren
Tot nu te vreden met alles.
uit Amersfoort
4 uit 5 sterren
Mijn zoontje gaat met plezier naar peuterwerkplaats. Goede communicatie met de juffen.

Diensten & aanbod

Speelleergroep

De speelleergroep is onze peuterspeelzaal 'nieuwe stijl'. Bij de speelleergroep spelen de kinderen heerlijk samen. Dat is leuk, en ook leerzaam: ze leren rekening houden met anderen, samenwerken, delen, op hun beurt wachten... Allemaal sociale vaardigheden die ze nodig hebben op de basisschool! We begeleiden en stimuleren de ontwikkeling van de peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide.

Openingstijden

Bij de speelleergroep van Vlinderslag zijn er twee varianten: 4 uur per dagdeel en 5 uur en 20 minuten.

Bij 4 uur per dagdeel zijn de openingstijden van 08:30 tot 12:30 uur. Op de groep met een speeltijd van 4 uur werken wij met vaste combinaties van de ochtenden: maandag/woensdag en dinsdag/donderdag.

Op de groep met een speeltijd van 5 uur en 20 minuten zijn geen vastgestelde combinaties van dagdelen. Hier zijn de openingstijden 08:30 tot 13:50 uur. 
 

Buitenschoolse opvang

Als je uit school komt, wil je doen wat je leuk vindt. Het is tenslotte je vrije tijd! Eerst wat drinken, je verhaal kwijt en dan... lekker spelen! Wij bieden de kinderen een uitdagend en afwisselend programma met activiteiten, workshops, clinics en uitstapjes op het gebied van sport & spel, cultuur, creativiteit en natuurbeleving. Iedere pedagogisch werker heeft z'n eigen talent of specialisme en wij werken vaak samen met andere partijen. De kinderen kiezen zelf aan welke activiteiten zij mee doen. En lekker niks doen mag natuurlijk ook!

Basisscholen

Wij verzorgen de opvang van kinderen van de basisschool in Vlinderslag en van basisschool de Tafelronde, locatie St. Joris. (Kinderen van Vlinderslag hebben voorrang bij plaatsing.) We werken nauw samen met bso's in de omringende wijken. In de vakantie vindt de opvang vaak op één locatie plaats.

Aanbod op deze locatie

Basisscholen

Op deze locatie vangen wij kinderen op van de volgende basisscholen:

 • De Tafelronde (St. Joris)

  Basisschool
  Adres:
  Schimmelpenninckkade 2, Amersfoort
 • De Vlindervallei

  Basisschool
  Adres:
  Van Galenstraat 30, Amersfoort
 • Michaelschool

  Basisschool
  Adres:
  Van Almondestraat 2, Amersfoort

Informatie

Diensten op deze locatie

 • Speelleergroep
 • Buitenschoolse opvang
GGD-inspectierapport (registratienummer)

Bereikbaar op

Adres

Evertsenstraat 39
3814 SG Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer