Kasteel de Jonker

Vorstelijk onthaal!

Ontdek onze locatie

Ligging

Kasteel de Jonker ligt in de wijk Kattenbroek op de grens met de wijk Nieuwland. De bso is prima bereikbaar vanaf de uitvalswegen van Amersfoort-Noord. Bso Kasteel de Jonker maakt deel uit van kindercentrum de Jonkvrouw. Het kindercentrum bestaat verder uit kinderdagverblijf de Jonkvrouw en peuterwerkplaats de Lakeien.

Onze plek

Kasteel de Jonker huist in een opvallend gekleurd, ovaal gebouw met veel ramen. We hebben diverse ruimtes die uitdagend zijn ingericht. De kinderen kiezen zelf in welke ruimte ze spelen.

Wat zullen we doen?

Na een drukke dag op school kunnen kinderen bij ons lekker ontspannen. Uitgerust? Dan is het tijd voor lol! In de grote ruimte weten de medewerkers er met gekke spelletjes altijd een leuke boel van te maken. We dansen, doen de polonaise en worden op allerlei manieren uitgedaagd te laten zien wie we zijn. Knutselen is een van onze favoriete bezigheden: afhankelijk van het thema versieren we de ruimte met zelfgemaakte raamschilderingen of mooie knutselwerken.

Buiten spelen!

Na een dag binnen zitten, is buiten spelen natuurlijk nóg leuker! Vanuit de groepsruimte lopen we zó de ontdektuin in. Maar we gaan we er ook op uit: naar de speeltuin bijvoorbeeld of naar de bibliotheek voor een spannend boek.

Basisscholen

Onze kinderen komen vanaf de basisscholen: de Meander, de Breede Hei, de Gabrie Mehen. Wij halen de kinderen lopend uit school. Wij vangen kinderen van deze scholen ook op bij bso de Torenkamer, bso de Ridderzaal en bso Villa Zeezicht op. We werken nauw samen en in vakanties vindt de opvang vaak op één locatie plaats. Wij vangen op Kasteel de Jonker kinderen tot 8 jaar op. Daarna krijgen ze automatisch een plekje op de bso voor oudere kinderen. 

Nieuws & blog

Fotoalbum

Bso Kasteel de Jonker

Basisscholen

Op deze locatie vangen wij kinderen op van de volgende basisscholen:

 • De Breede Hei

  Basisschool
  Adres:
  Dopheide 40, Amersfoort
 • De Meander

  Basisschool
  Adres:
  Het Avontuur 45, Amersfoort
 • Gabrie Mehen

  Basisschool
  Adres:
  Dopheide 34, Amersfoort

Informatie

Bereikbaar op

Adres

Jonkvrouw Foeytweg 2
3823 SK Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer