Binnenstebuiten

Hooglanderveen

Ontdek onze locatie

Ligging

Kindcentrum Binnenstebuiten ligt aan de rand van het dorp Hooglanderveen. We zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum van Hooglanderveen, vanaf de verbindingsweg tussen Hoevelaken en Nijkerk (via de Hanzetunnel) en vanaf de A28 (afslag Amersfoort-Vathorst). Je kunt je auto voor de deur kwijt.

Onze plek

Ons kindcentrum bestaat uit een kinderdagverblijf, een speelleergroep en een bso. We hebben een schitterend, nieuw gebouw met grote ramen, waar de kinderen heerlijk door naar buiten kunnen kijken.

Het kinderdagverblijf is op de begane grond, en de bso en speelleergroep op de bovenverdieping. Wij hebben ook een fijne bso-ruimte in de de St. Josephschool naast ons. Hier vind je de groep 't Zonnetje. Voor de oudere kinderen is Ska-bso Match in dorpshuis de Dissel the place to be. 

Buiten spelen

Vanuit de groepsruimtes beneden stappen we zó onze heerlijke ontdektuin in. Hier ervaren we de natuur van dichtbij, de jongste kinderen in hun eigen, afgesloten babywei. De grotere kinderen graven kuilen in het zand, klauteren over het muurtje en struinen door de bosjes. Met warm weer spelen we met water in ons beekje met stromend water. In het moestuintje verbouwen we onze eigen groente.

We trekken er ook graag op uit: met de bolderkar lopen we het hele dorp door. Langs het bejaardenhuis, naar de bakker en geitjes kijken op de kinderboerderij.

De bso-kinderen spelen op het dakterras of op het plein van de St. Josephschool. De wat grotere kinderen klauteren hier eindeloos op het gigantische klimrek. Ook de kleuters vermaken zich prima: ze crossen rond op hun fietsen, doen tikkertje of spelen met de bal.

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Hooglanderveen
4 uit 5 sterren
Hele prettige medewerkers met veel passie en liefde voor de kinderen. Ruilsysteem niet prettig. Geen ruimte om ruildagen in te zetten en dan verlopen ze te snel.
uit Hooglanderveen
3 uit 5 sterren
Veel wisseling, weinig communicatie daarover (ziekte leidsters), weinig continuïteit de laatste maanden.

Fotoalbum

Kindcentrum Binnenstebuiten

Diensten & aanbod

Kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf verzorgen en begeleiden onze medewerkers je kindje met liefde en aandacht. In de veilige omgeving van het kinderdagverblijf kan het onbezorgd de wereld ontdekken.

Wij bieden kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Figuurlijk en ook letterlijk: we vinden het heerlijk om binnen en buiten op avontuur te gaan. De deur naar de buurgroep staat regelmatig open. Hierdoor zijn er altijd leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Twee buurgroepen hebben een gezamenlijk team van pedagogisch werkers. Alle kinderen en medewerkers kennen elkaar; hierdoor is er altijd een vertrouwd gezicht voor de kinderen.

Wij begeleiden de kinderen in kleine groepjes, waardoor ze veel persoonlijke aandacht krijgen. Deze groepjes worden (spontaan of gericht) gevormd door kinderen met dezelfde leeftijd, ontwikkelingsfase en/of interesse. We stimuleren de ontwikkeling van de baby’s, dreumesen en peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide. De oudste peuters van het kinderdagverblijf doen mee met het programma van de speelleergroep.

Aanbod op deze locatie

Speelleergroep

De speelleergroep is onze peuterspeelzaal 'nieuwe stijl'. Bij de speelleergroep spelen de kinderen heerlijk samen. Dat is leuk, en ook leerzaam: ze leren rekening houden met anderen, samenwerken, delen, op hun beurt wachten... Allemaal sociale vaardigheden die ze nodig hebben op de basisschool! We begeleiden en stimuleren de ontwikkeling van de peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide.

Openingstijden

Onze speelleergroep is open van maandag t/m donderdag, van 8:30 – 11:30 uur. Je kunt je kind tot 8:45 uur brengen en vanaf 11:15 uur weer ophalen. Je kunt de speelleergroep natuurlijk ook combineren met opvang op het kinderdagverblijf.

Aanbod op deze locatie

Buitenschoolse opvang

Na schooltijd is je kind welkom op de bso. Als je uit school komt, wil je doen wat je leuk vindt. Het is tenslotte je vrije tijd! Eerst wat drinken, je verhaal kwijt en dan... lekker spelen! Wij bieden de kinderen een uitdagend en afwisselend programma met activiteiten, workshops, clinics en uitstapjes op het gebied van sport & spel, cultuur, creativiteit en natuurbeleving. Iedere pedagogisch werker heeft z'n eigen talent of specialisme en wij werken vaak samen met andere partijen. De kinderen kiezen zelf aan welke activiteiten zij mee doen. En lekker niks doen mag natuurlijk ook!

Basisscholen

Op deze locatie vangen wij kinderen op van de volgende basisscholen:

  • St. Joseph

    Basisschool
    Adres:
    Disselplein 10, Hooglanderveen

Informatie

Diensten op deze locatie

  • Kinderdagverblijf
  • Speelleergroep
  • Buitenschoolse opvang
GGD-inspectierapport (registratienummer)

Bereikbaar op

Adres

Disselplein 8
3829 MD Hooglanderveen

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer