de Zilverberg

Kinderen kiezen!

Ontdek onze locatie

Ligging

De Zilverberg ligt op een kindvriendelijke plek in de wijk Vathorst-de Velden, vlakbij de kinderboerderij. Het kinderdagverblijf vormt samen met bso Elmo en peuterwerkplaats Dikkiedik een gezellig kindercentrum.

Onze plek

We hebben onze eigen plek in brede school de Brink. Het is een ruim, overzichtelijk gebouw met veel ramen. In de geschakelde groepsruimtes hebben we vaste, herkenbare plekken voor verschillende soorten spel. Dit biedt de kinderen rust en overzicht.

Wat zullen we doen?

Op kinderdagverblijf de Zilverberg laten wij ons inspireren door de pedagogische visie van Reggio Emilia. Kinderen worden geboren met veel mogelijkheden, zijn sterk, krachtig en creatief. Zij zijn van nature door en door sociale wezens. Kinderen hebben, hoe jong ze ook zijn, allerlei manieren om zich te uiten. Met hun lichaamshouding, door te vertellen, te zingen, te dansen, met gebaren, door te knutselen. Wij luisteren en kijken goed naar hen en ontdekken zo wat hen bezighoudt. Daar spelen we actief op in. We laten ons leiden door de natuurlijke nieuwsgierigheid van de kinderen en gaan samen met hen op onderzoek uit. We maken heel veel foto's en korte verslagjes, zo kunnen we met de kinderen terugblikken op wat we gedaan hebben. Ook u als ouders krijgt zo een goed beeld van waar uw kind mee bezig is geweest.

Buiten spelen!

Zijn we het binnen beu? Dan gaan we lekker buiten spelen! We hebben twee buitenruimtes: een speciaal voor de baby's en een spannender gedeelte voor de peuters. Hier crossen we met onze fietsen van het heuveltje, verstoppen ons achter de muur of bouwen zandkastelen in de zandbak. En willen we echt op avontuur, dan trekken we erop uit met de bolderkar. Voor een picknick in het park of een uitje naar kinderboerderij de Brinkhorst. Een beetje regen? Dat is alleen maar leuk: paraplu op, laarzen aan en stampen in de plassen! De Zilverberg heeft het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang!

Flexibele opvang

Op de Zilverberg kunt je je kind ook voor een flexibele plaats inschrijven. Handig als u onregelmatig werk heeft. Je neemt gemiddeld minimaal één dagdeel per week af. Je geeft maandelijks door op welke dagdelen je opvang nodig heeft.

De oudste peuters doen mee met het programma van de peuterwerkplaats.

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Amersfoort
4 uit 5 sterren
Wij zijn erg tevreden over de Zilverberg. Onze dochter gaat er met plezier heen.
uit Hooglanderveen
4 uit 5 sterren
Omdat de kinderen het naar hun zin hebben heb ik verder weinig vragen. De sfeer is goed en mijn kinderen worden gezien. Dit laatste is voor mij belangrijker dan welke activiteiten er zijn. Lekker spelen is goed genoeg.

Fotoalbum

Kdv de Zilverberg

Informatie

Bereikbaar op

Adres

Zilverberg 1
3825 DK Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer