Uit de Kunst

Samen op onderzoek uit

Ontdek onze locatie

Ligging

Kinderdagverblijf Uit de Kunst ligt in het centrum van Vathorst, tussen winkelcentrum en station. Het kinderdagverblijf maakt deel uit van ICOON. In dit schitterende gebouw zijn een middelbare school, de bibliotheek, een theater en Scholen in de Kunst gevestigd. Uit de Kunst is gemakkelijk bereikbaar vanaf de A28 (afslag Amersfoort-Vathorst). Er is voldoende parkeergelegenheid.

Onze plek

Het kinderdagverblijf heeft een centrale ontmoetingshal en door de glazen wanden kijk je zó bij alle groepsruimtes naar binnen. Ook speelleergroep Uit de Kunst is hier gevestigd. Op de bovenverdieping bieden we buitenschoolse opvang bij Paal 8.

Wat zullen we doen?

Op kinderdagverblijf Uit de Kunst laten wij ons inspireren door de pedagogische visie van Reggio Emilia. Kinderen worden geboren met veel mogelijkheden, zijn sterk, krachtig en creatief. Zij zijn van nature door en door sociale wezens. Kinderen hebben, hoe jong ze ook zijn, allerlei manieren om zich te uiten. Met hun lichaamshouding, door te vertellen, te zingen, te dansen, met gebaren, door te knutselen. Wij luisteren en kijken goed naar hen en ontdekken zo wat hen bezighoudt. Daar spelen we actief op in. We laten ons leiden door de natuurlijke nieuwsgierigheid van de kinderen en gaan samen met hen op onderzoek uit. We maken heel veel foto's en korte verslagjes, zo kunnen we met de kinderen terugblikken op wat we gedaan hebben. Ook u als ouders krijgt zo een goed beeld van waar uw kind mee bezig is geweest.

2e plek bij Kinderopvang Awards

Uit de Kunst behaalde bij de Kinderopvang Awards 2016 de 2e plaats van de regio Utrecht!

Buiten spelen!

Buiten kunnen de kinderen hun ontdekkingstocht voortzetten in onze prachtige ontdektuin. De baby's hebbben hun eigen, afgeschermde babyweide. Daar voelen ze het zachte, kriebelige gras en horen het ruisen van de blaadjes aan de bomen. De grotere kinderen ontdekken dat ze van zand en water een lekker modderprutje kunnen maken. In de lente zien ze bloemetjes uit de grond groeien. Ze sjouwen met boomstammetjes, rollen van het grasheuveltje en klauteren over de keien. Met een vergrootglas bekijken ze de torretjes, spinnetjes en wormen die in onze tuin wonen, en in ons eigen moestuintje verbouwen we groente en kruiden. Wij trekken graag de wijk in, met de bolderwagen of de bakfiets. We bezoeken één van de leuke speeltuintjes in de buurt of we gaan treinen kijken op het station. Ook de kinderboerderij staat op ons lijstje van favoriete uitjes! 

speelleergroep 

De oudste peuters doen mee met het programma van de speelleergroep op Uit de Kunst.

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Amersfoort
5 uit 5 sterren
Uit de kunst is een leuk, niet doorsnee KDV met zeer bevlogen en enthousiaste medewerkers. Vanaf dag 1 komt onze dochter stralend en vol nieuwe ervaringen thuis. Er is echt ruimte voor elk individu maar er wordt echt een hechte groep gevormd tussen de kinderen onderling en de leidsters. Mooi om dit als ouders te zien, ook terug te lezen In de leuke dagverslagjes van onze dochter, maar vooral ook knap dat deze balans er zo is. Hiervoor zat onze dochter bij een Gastouder (totdat ze 15 maanden oud was) maar uit de kunst biedt veiligheid, geborgenheid, aandacht en knusheid van een Gastouder maar dan binnen een KDV-setting.

Fotoalbum

Kdv Uit de Kunst

Informatie

Bereikbaar op

Adres

Lovink 8
3825 MP Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer