Het Baken

Ontdek onze locatie

Onze plek

De baby's kunnen naar hartenlust rollen en kruipen; een deel van de groepsruimte is speciaal voor hen is ingericht. Lage spiegels en volop voel- en kijkspeelgoed maken hun wereld leuk en boeiend. De dreumesen en peuters kunnen zelf kiezen waar ze spelen. De verschillende speelhoeken zorgen voor uitdaging en overzicht.

Wat zullen we doen?

We knutselen - het liefst met kostenloos materiaal -, dansen of leven ons uit op de verschillende muziekinstrumenten. Peuters spelen met vriendjes in de huishoek of de bouwhoek. De baby's hebben hun eigen activiteiten: rollen met een bal, heerlijk geknuffeld worden, of samen met de grote kinderen liedjes zingen. Ook komen zo nu en dan de kinderen van groep 7 & 8 bij ons voorlezen. We werken met thema's. Spelenderwijs stimuleren wij zo de ontwikkeling van de baby's, dreumesen en peuters. Samen met handpop Puk beleven de kinderen van alles. Zo hebben we het onder andere over reuzen en kabouters (groot en klein), de seizoenen, ons lichaam en familie. We zingen volop liedjes, knutselen, spelen buiten, luisteren naar verhaaltjes! 

Buiten spelen!

Natuurlijk gaan we – als het weer het maar éven toelaat – elke dag een tijdje lekker naar buiten. In onze ontdektuin vermaken de peuters zich prima! Ze spelen met emmertjes en schepjes in de zandbak of ze stappen op een fietsje en rijden heerlijk rond op het grote schoolplein. Ook ons beekje met waterloop is tijdens warme dagen een aangename afkoeling. Soms gaan we eropuit met de bolderkar. Naar de supermarkt, het park of de speeltuin bijvoorbeeld; die zijn vlakbij!

Voorschool

De oudste peuters doen mee met het programma van de voorschool.

Naar de basisschool

Ook als je kind naar de basisschool gaat, kan je kind ook op het Baken terecht.

Openingstijden

  • Hele dag opvang:      8:00 -  18:00 uur
  • Ochtend opvang:       8:00 -   13:00 uur
  • Middag opvang:       13:00 - 18:00 uur. 

Wij bieden bij het Baken de volgende mogelijkheden om de opvang te verkorten of te verlengen (combineren mag):

  • Een half uur verlenging aan het begin van de ochtend, dus vanaf 7:30 uur
  • Een half uur verlenging aan het eind van de middag, dus tot 18:30 uur.
  • Een uur korter aan het eind van de middag, dus tot 17:00 uur.
  • Een verlengde ochtend, dus tot 14:00 uur.

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Nijkerk
5 uit 5 sterren
Dolgelukkig zijn we met de overstap naar ska. Niet alleen gaat onze dochter altijd met plezier naar het kdv, ook doen de liefdevolle pm'ers vaak net een beetje extra. Zowel naar de kinderen als naar ons als ouders. Kan menig kdv iets van leren wat mij betreft.

Fotoalbum

kdv het Baken

Informatie

Bereikbaar op

Adres

Groenestraat 7
3861 CL Nijkerk

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer