Villa Blanca

Leusden-Centrum

Ontdek onze locatie

Onze plek

Kindcentrum Villa Blanca ligt centraal in Leusden, vlakbij winkelcentrum de Biezenkamp. Ons witte gebouw valt direct op. Je kunt je auto bij ons voor de deur kwijt. Villa Blanca bestaat uit een kinderdagverblijf, een speelleergroep voor peuters en een bso. 

Buitenspelen!

Rondom ons gebouw hebben we een prachtige ontdektuin. Alle zintuigen van de kinderen worden daar geprikkeld. Zij spelen met water en zand in de zandbak en de beekloop, en verstoppen zich in de wilgentenen hut. Ze struinen door de bosjes, bouwen hutten of klimmen op het super stoere klautertoestel.

Voor de baby's is er een afgeschermd stukje tuin, waar zij veilig kunnen genieten van het gras en de frisse buitenlucht. In de zomer is de tuin een fijne plek om gezellig te picknicken. 

Wij gaan er ook graag op uit met de bolderkar. Op dinsdag is een uitstapje naar de markt favoriet. En met de bso-kinderen gaan we ook graag naar een pleintje in de buurt om lekker te voetballen.

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Leusden
4 uit 5 sterren
Lieve meiden, die met veel passie en zorg voor de kinderen zorgen. Ze letten echt op het individu en denken altijd met je mee. Het is een fijne plek om je kinderen te brengen en ze met een glimlach weer op te halen.
uit Leusden
5 uit 5 sterren
Wij zijn enorm tevreden over Ska! Een fijne locatie van Villa Blanca waar onze dochter het goed naar haar zin heeft mede dankzij de lieve pedagogische medewerkers!

Fotoalbum

Kindcentrum Villa Blanca

Diensten & aanbod

Kinderdagverblijf

Onze medewerkers verzorgen en begeleiden je kindje met liefde en aandacht. In de veilige omgeving van het kinderdagverblijf kan het onbezorgd de wereld ontdekken.

Wij bieden kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Figuurlijk en ook letterlijk: we vinden het heerlijk om binnen en buiten op avontuur te gaan. De deur naar de buurgroep staat regelmatig open. Hierdoor zijn er altijd leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Twee buurgroepen hebben een gezamenlijk team van pedagogisch werkers. Alle kinderen en medewerkers kennen elkaar; hierdoor is er altijd een vertrouwd gezicht voor de kinderen.

Wij begeleiden de kinderen in kleine groepjes, waardoor ze veel persoonlijke aandacht krijgen. Deze groepjes worden (spontaan of gericht) gevormd door kinderen met dezelfde leeftijd, ontwikkelingsfase en/of interesse. We stimuleren de ontwikkeling van de baby’s, dreumesen en peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide. De oudste peuters van het kinderdagverblijf doen mee met het programma van de speelleergroep

Speelleergroep

De speelleergroep is onze peuterspeelzaal 'nieuwe stijl'. Bij de speelleergroep spelen de kinderen heerlijk samen. Dat is leuk, en ook leerzaam: ze leren rekening houden met anderen, samenwerken, delen, op hun beurt wachten... Allemaal sociale vaardigheden die ze nodig hebben op de basisschool! We begeleiden en stimuleren de ontwikkeling van de peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide.

Openingstijden

De speelleergroep in Villa Blanca is open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 11:30 uur.  

Aanbod op deze locatie

Buitenschoolse opvang

Als je uit school komt, wil je doen wat je leuk vindt. Het is tenslotte je vrije tijd! Eerst wat drinken, je verhaal kwijt en dan... lekker spelen! Wij bieden de kinderen een uitdagend en afwisselend programma met activiteiten, workshops, clinics en uitstapjes op het gebied van sport & spel, cultuur, creativiteit en natuurbeleving. Iedere pedagogisch werker heeft z'n eigen talent of specialisme en wij werken vaak samen met andere partijen. De kinderen kiezen zelf aan welke activiteiten zij mee doen. En lekker niks doen mag natuurlijk ook!

Voorschoolse opvang

Je kind kan ook ’s ochtends voor schooltijd bij ons terecht. Wij zorgen ervoor dat je kind(eren) veilig naar school gebracht worden; de jongsten tot in het klaslokaal. Breng je je kind voor 7:30 uur, dan verzorgen wij een ontbijt! Wij bieden voorschoolse opvang voor de kinderen van de basisscholen in MFC Atlas.

Aanbod op deze locatie

Basisscholen

Op deze locatie vangen wij kinderen op van de volgende basisscholen:

 • 't Ronde

  Basisschool
  Adres:
  Uilenhoeve 39, Leusden
 • Brink

  Basisschool
  Adres:
  Lijsterbeslaan 54, Leusden
 • De Bongerd

  Basisschool
  Adres:
  Asschatterweg 36b, Leusden
 • De Hobbit

  Basisschool
  Adres:
  De Meent 2, Leusden
 • De Rossenberg

  Basisschool
  Adres:
  De Biezenkamp 288, Leusden
 • Het Christal

  Basisschool
  Adres:
  De Biezenkamp 286, Leusden
 • Het Kompas

  Basisschool
  Adres:
  De Meent 3, Leusden
 • KLA4

  Basisschool
  Adres:
  Asschatterweg 37c, Leusden

Informatie

Diensten op deze locatie

 • Kinderdagverblijf
 • Speelleergroep
 • Buitenschoolse opvang
GGD-inspectierapport (registratienummer)

Bereikbaar op

Adres

de Biezenkamp 1
3831 JA Leusden

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer