Het Baken

Nijkerk

Ontdek onze locatie

Kinderopvang in Nijkerk

In Nijkerk bieden wij kinderopvang in kindcentrum het Baken. We hebben fijne plek in hartje centrum. 

Onze plek

Kindcentrum het Baken in Nijkerk bestaat uit een kinderdagverblijf, een bso, een speelleergroep voor peuters (peuterspeelzaal) en een basisschool. Ons kindcentrum is gevestigd in een heel mooi, nieuw gebouw. Wij brengen graag een bezoekje aan onze buren van woonzorgcentrum Sint Jozef. 

De baby's kunnen naar hartenlust rollen en kruipen; een deel van de groepsruimte van het kinderdagverbljf is speciaal voor hen is ingericht. Lage spiegels en volop voel- en kijkspeelgoed maken hun wereld leuk en boeiend. De dreumesen en peuters kunnen zelf kiezen waar ze spelen. De verschillende speelhoeken zorgen voor uitdaging en overzicht.

Buiten spelen!

In onze ontdektuin vermaken de jongste kinderen zich prima! Ze spelen met emmertjes en schepjes in de zandbak of ze stappen op een fietsje en rijden heerlijk rond op het schoolplein. Ons beekje met waterloop is tijdens warme dagen een aangename afkoeling. We gaan er ook graag op uit met de bolderkar. Naar de supermarkt, het park of de speeltuin bijvoorbeeld; die zijn vlakbij!

De bso-kinderen kunnen hun energie kwijt op het schoolplein. Er staat een tafeltennistafel, er is een voetbalkuil en diverse klimtoestellen en we nemen natuurlijk ons buitenspeelgoed mee. We gaan er regelmatig op uit. Er is van alles te beleven in de buurt: samen met een medewerker even een boodschapje doen in het centrum, naar de speeltuin in het park of naar de Intratuin. 

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Nijkerk
5 uit 5 sterren
Dolgelukkig zijn we met de overstap naar ska. Niet alleen gaat onze dochter altijd met plezier naar het kdv, ook doen de liefdevolle pm'ers vaak net een beetje extra. Zowel naar de kinderen als naar ons als ouders. Kan menig kdv iets van leren wat mij betreft.
uit Nijkerk
5 uit 5 sterren
Een fijne kleinschalige BSO met zeer enthousiaste medewerkers en leuke activiteiten!

Fotoalbum

Kindcentrum het Baken

Diensten & aanbod

Kinderdagverblijf

Onze medewerkers verzorgen en begeleiden je kindje met liefde en aandacht. In de veilige omgeving van het kinderdagverblijf kan het onbezorgd de wereld ontdekken.

Wij bieden kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Figuurlijk en ook letterlijk: we vinden het heerlijk om binnen en buiten op avontuur te gaan. De deur naar de buurgroep staat regelmatig open. Hierdoor zijn er altijd leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Twee buurgroepen hebben een gezamenlijk team van pedagogisch werkers. Alle kinderen en medewerkers kennen elkaar; hierdoor is er altijd een vertrouwd gezicht voor de kinderen.

Wij begeleiden de kinderen in kleine groepjes, waardoor ze veel persoonlijke aandacht krijgen. Deze groepjes worden (spontaan of gericht) gevormd door kinderen met dezelfde leeftijd, ontwikkelingsfase en/of interesse. We stimuleren de ontwikkeling van de baby’s, dreumesen en peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide.

Aanbod op deze locatie

Speelleergroep

De speelleergroep is onze peuterspeelzaal 'nieuwe stijl'. Bij de speelleergroep spelen de kinderen heerlijk samen. Dat is leuk, en ook leerzaam: ze leren rekening houden met anderen, samenwerken, delen, op hun beurt wachten... Allemaal sociale vaardigheden die ze nodig hebben op de basisschool! We begeleiden en stimuleren de ontwikkeling van de peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide.

Openingstijden

De speelleergroep in het Baken is open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag van 8:30 tot 11:30 uur. Wij werken met vaste combinaties van ochtenden: maandag/woensdag en dinsdag/donderdag. 

Aanbod op deze locatie

Buitenschoolse opvang

Als je uit school komt, wil je doen wat je leuk vindt. Het is tenslotte je vrije tijd! Eerst wat drinken, je verhaal kwijt en dan... lekker spelen! Wij bieden de kinderen een uitdagend en afwisselend programma met activiteiten, workshops, clinics en uitstapjes op het gebied van sport & spel, cultuur, creativiteit en natuurbeleving. Iedere pedagogisch werker heeft z'n eigen talent of specialisme en wij werken vaak samen met andere partijen. De kinderen kiezen zelf aan welke activiteiten zij mee doen. En lekker niks doen mag natuurlijk ook!

Voorschoolse opvang

Op het Baken bieden wij ook opvang voor schooltijd. Wij zorgen ervoor dat de kinderen veilig naar school gebracht worden; de jongsten tot in het klaslokaal. Voorschoolse opvang is mogelijk vanaf 7:30 uur. 

Basisscholen

We vangen kinderen op van basisschool het Baken. Gaat je kind naar één van de andere basisscholen in Nijkerk en wil je gebruik maken van onze buitenschoolse opvang? Neem dan contact met ons op; wij bekijken dan samen met jou de mogelijkheden. 

Openingstijden

Bso het Baken is open van maandag t/m vrijdag na schooltijd tot 18:00 uur en tijdens schoolvakanties en op schoolvrije dagen van 7:30 - 18:00 uur. Je kunt kiezen voor opvang vanaf 7:30 u of vanaf 8:00 uur.

Aanbod op deze locatie

Basisscholen

Op deze locatie vangen wij kinderen op van de volgende basisscholen:

  • Het Baken

    Basisschool
    Adres:
    Groenestraat 7, Nijkerk

Informatie

Diensten op deze locatie

  • Kinderdagverblijf
  • Speelleergroep
  • Buitenschoolse opvang
GGD-inspectierapport (registratienummer)

Bereikbaar op

Adres

Groenestraat 7
3861 CL Nijkerk

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer