Dikkiedik

Kom speel-leren!

Ontdek onze locatie

Ligging

Speelleergroep Dikkiedik vormt samen met bso Elmo en kinderdagverblijf de Zilverberg een gezellig kindercentrum.Dit ligt op een kindvriendelijke plek in de wijk Vathorst-de Velden, vlakbij de kinderboerderij.

Onze plek

Ons kindercentrum heeft een fijne eigen plek in brede school de Brink. Het is een ruim, overzichtelijk gebouw met veel ramen.

Wat zullen we doen?

Er is altijd wat te doen: racen op onze zelfgemaakte racebaan, klimmen op een van de speeltoestellen of samen dansen op muziek.  We zijn dol op tekenen, plakken en schilderen. De mooie knutselwerkjes hangen we altijd op, zodat alle papa’s en mama’s ze kunnen bewonderen. In de kring zingen we samen liedjes, luisteren naar een voorleesverhaal, praten daar samen over en doen taal- en telspelletjes.

We laten ons op Dikkiedik inspireren door de pedagogische visie van Reggio Emilia. Kinderen worden geboren met veel mogelijkheden, zijn sterk, krachtig en creatief. Zij zijn van nature door en door sociale wezens. Kinderen hebben, hoe jong ze ook zijn, allerlei manieren om zich te uiten. Met hun lichaamshouding, door te vertellen, te zingen, te dansen, met gebaren, door te knutselen. Wij luisteren en kijken goed naar hen en ontdekken zo wat hen bezighoudt. Daar spelen we actief op in. We laten ons leiden door de natuurlijke nieuwsgierigheid van de kinderen en gaan samen met hen op onderzoek uit. We maken heel veel foto's en korte verslagjes, zo kunnen we met de kinderen terugblikken op wat we gedaan hebben. Ook u als ouders krijgt zo een goed beeld van waar uw kind mee bezig is geweest.

Buiten spelen!

Natuurlijk spelen we elke dag buiten. In de ontdektuin crossen we met onze fietsen van het heuveltje, verstoppen ons achter het muurtje of bouwen zandkastelen in de zandbak. En willen we echt op avontuur, dan trekken we erop uit met de bolderkar. Voor een picknick in het park of een uitje naar kinderboerderij de Brinkhorst. Een beetje regen? Dat is alleen maar leuk: paraplu op, laarzen aan en stampen in de plassen!

Openingstijden

Speelleergroep Dikkiedik is open van maandag t/m donderdag, van 8:45 – 11:45 uur. Je kunt je kind tot 9:00 uur brengen en vanaf 11:30 uur weer ophalen. Natuurlijk kun je de speelleergroep combineren met opvang op het kinderdagverblijf.

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Amersfoort
5 uit 5 sterren
Wat heeft onze zoon het naar zijn zin! Een super gezellige Peuter werkplaats met personeel wat keihard investeerders in de kinderen. Echt super leuk om te zien hoe ze de dingen aanpakken. En welke activiteiten ze allemaal met ze doen.

Fotoalbum

Pwp Dikkiedik

Informatie

Bereikbaar op

Adres

Zilverberg 1
3825 DK Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer