Uit de Kunst

Kom speel-leren!

Ontdek onze locatie

Ligging

Speelleergroep Uit de Kunst is onderdeel van kindercentrum Uit de Kunst. Het kindercentrum bestaat verder uit een kinderdagverblijf en een bso. Het staat in het centrum van Vathorst, tussen winkelcentrum en station. Wij zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de A28 (afslag Amersfoort-Vathorst). Er is voldoende parkeergelegenheid.

Onze plek

Kindercentrum Uit de Kunst is gehuisvest in ICOON. Andere gebruikers zijn onder andere Scholen in de Kunst en de bibliotheek. De peuterwerkplaatsactiviteiten vinden vooral plaats in de centrale ontmoetingsruimte van Uit de Kunst. Deze ruimte is ingericht als atelier.

Reggio Emilia

Wij laten ons inspireren door de pedagogische visie van Reggio Emilia. Peuters krijgen van ons alle ruimte om zelf te ontdekken en om zelf keuzes te maken. Wij luisteren en kijken goed naar de spelende kinderen en spelen in op wat hen bezighoudt. We maken elke dag heel veel foto's en korte verslagjes; zo kunnen we met de kinderen terugblikken op wat we gedaan hebben. Ook de ouders krijgen zo een goed beeld van waar hun kind mee bezig is geweest. Wij zijn dol op knutselen, het liefst met kosteloos materiaal: dat prikkelt de fantasie en de creativiteit van de kinderen.

Buiten spelen

Natuurlijk spelen we elke dag buiten. In onze ontdektuin zetten de kinderen hun ontdekkingstocht gewoon voort. Ze genieten van de zandheuvels, boomstammetjes, mos, bloemen en beestjes. Wij trekken ook graag de wijk in, met de bolderwagen of de bakfiets. We bezoeken één van de leuke speeltuintjes in de buurt of we gaan treinen kijken op het station. Ook de kinderboerderij staat op ons lijstje van favoriete uitjes!

Openingstijden

Speelleergroep Uit de Kunst is open van maandag t/m donderdag, van 8:45 – 11:45 uur. Je kunt je kind tot 9:00 uur brengen en vanaf 11:30 uur weer ophalen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een combinatie met opvang op het kinderdagverblijf.

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Amersfoort
4 uit 5 sterren
Een mooie locatie met een heel enthousiast team. Leuke activiteiten met de kinderen.

Fotoalbum

Pwp Uit de Kunst

Informatie

Bereikbaar op

Adres

Lovink 8
3825 MP Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer