Het Baken

Ontdek onze locatie

Onze plek

Kindcentrum het Baken - bestaand uit een speelleergroep, kinderdagverblijf en bso - heeft een fijne, eigen plek in basisschool het Baken, midden in Nijkerk. We nemen samen met de peuters al geregeld een kijkje in de kleuterklas of we spelen in hun hal. Ook maken we gebruik van de gymzaal van school.

Wat zullen we doen?

Op speelleergroep het Baken beleven de peuters de leukste avonturen. Huizen bouwen, koekjes bakken, slingers maken… Elke ochtend gaan we in de kring en drinken we samen wat sap met een tussendoortje. Met voorleesverhalen, gesprekjes, spelletjes en het zingen van liedjes bereiden we de peuters op een speelse manier voor op de basisschool. Samen met handpop Puk beleven de kinderen van alles. Zo hebben we het onder andere over reuzen en kabouters (groot en klein), de seizoenen, ons lichaam en familie. Elke veertien dagen gaan we op bezoek bij onze buren, de opa’s en oma’s van woonzorgcentrum Huize Sint Josef. Wij nemen onze koffer mee met daarin oa. muziekinstrumenten, ballonnen, tekenspullen en ouderwetse luchtjes, en kijken wat de ontmoeting ons brengt.

Buiten spelen!

Natuurlijk gaan we – als het weer het maar éven toelaat – elke dag een naar buiten. In onze ontdektuin vermaken de peuters zich prima! Ze spelen met emmertjes en schepjes in de zandbak of ze stappen op een fietsje en rijden heerlijk rond op het grote schoolplein. Ook ons beekje met waterloop is tijdens warme dagen een aangename afkoeling. Soms gaan we eropuit met de bolderkar. Naar de supermarkt, het park of de speeltuin bijvoorbeeld; die zijn vlakbij!

Openingstijden

speelleergroep het Baken is open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag van 8:30 tot 11:30 uur. Wij werken met vaste combinaties van ochtenden: maandag/woensdag en dinsdag/donderdag. 

Voorschool XL

Je kunt op speelleergroep het Baken ook kiezen voor een verlengde ochtend, van 7:30 of 8:30 tot 14:00 uur. 

Nieuws & blog

Fotoalbum

vs het Baken

Informatie

Bereikbaar op

Adres

Groenestraat 7
3861 CL Nijkerk

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer