Nieuws en blogs

 • Een gratis luisterboek voor alle kinderen! 

  Elke dag helpen we kinderen in hun ontwikkeling, op de kinderopvang maar ook thuis. We maken luisterboeken die dicht tegen de belevingswereld van kinderen aanhangen. Elk verhaal draagt een maatschappelijk thema waarin we onze pedagogische waarde verwerken. Ook in het nieuwste luisterboek Oskar, Chris & Rob: Rouw, auw, auw. Want wat doe je als je hamster Happy niet meer wakker wordt? 

 • Ska Kinderopvang online

  Het vernieuwde mediabeleid van Ska Kinderopvang!

  Mediagebruik speelt een steeds grotere rol in de levens en opvoeding van kinderen. Dat betekent dat we kinderen voorbereiden op de wereld die gaat komen. Bij Ska vinden wij het belangrijk dat kinderen hierin goed worden begeleid. We laten kinderen ervaren om nieuwe technologie te gebruiken, maar ook leren we ze er wijs mee om te gaan en de risico’s in te schatten.

 • Kinderen en Smartphones

  Smartphones: bijna iedereen heeft er wel één. En zo ook veel kinderen. Je kunt er haast niet meer omheen, vroeg of laat krijg je de vraag: “Iedereen heeft een telefoon, wanneer krijg IK er nou één?”  Wat doe je dan? Op welke leeftijd is je kind klaar voor een mobiele telefoon? En hoe zorg je dat er verantwoord mee om wordt gegaan? 

 • ska kinderopvang, ska, Amersfoort

  Squid Game: schadelijk of niet?

  Er is op het internet een hoop te vinden over de nieuwste Netflix hit Squid Game en niet alles is even prettig. Met de populariteit van Squid Game en de aandacht die het krijgt, vragen veel ouders zich af: Wat zien mijn kinderen allemaal online? En hoe zorg ik dat ze veilig zijn?  

 • Spelend leren

  Vanaf de geboorte beginnen kinderen met het oefenen van zelfsturing. Opdrachten uitvoeren, soms moeten wachten; of een gemaakt plannetje aanpassen; zelfsturing speelt een rol bij alles wat we doen. Het is dan ook belangrijk om dat goed te ontwikkelen, want je hebt het de rest van je leven nodig! Maar, hoe doe je dat dan?  

 • Oskar luisterboek Ska kinderopvang

  Oskar & Camille vogelen, ijsjes en hello sunshine!

  Oskar mag logeren bij Camille en haar familie. Echt de allerliefste mensenwezens; zachtaardig gewoon. Camille woont met haar Franse moeder, Violet, haar Nederlandse vader, Beer, haar zusje Bloeme en haar broertje Evert. De hele familie is dol op de natuur; misschien daarom ook de namen. Veel luisterplezier!