Nieuws en blogs

 • De zomervakantie is bijna weer voorbij!

  Maandag gaat alles weer van start en daar zijn we blij om. Wij kijken ernaar uit alle kinderen weer te mogen ontvangen op onze kindcentra! Wij hopen dat iedereen, ondanks de beperkingen door corona, een hele prettige zomer heeft gehad.

 • ZomerPretPas Amersfoort

  ZomerPretPas van Start!

  Deze week ontvangen ruim 22.000 kinderen in Amersfoort de ZomerPretPas. Met de ZomerPretPas kan elk kind deze zomer sportieve, creatieve en avontuurlijke activiteiten ondernemen. Joke Spruit, manager pedagogiek bij Ska Kinderopvang, legt uit waarom Ska hier graag aan meewerkt.

 • IKC Vlinderslag

  Veel pret met de ZomerPretPas in Amersfoort!

  Komende zomer zullen kinderen uit Amersfoort en omstreken zich niet vervelen. Met de ZomerPretPas kan elk kind deelnemen aan superleuke zomeractiviteiten in de eigen wijk. We spraken Linda, project coördinator bij Ska Kinderopvang, over de ZomerPretPas.

 • Ska Kinderopvang staat 24/7 klaar voor kinderen

  Ska Kinderopvang opent vanaf vrijdag 27 maart een 24/7 locatie voor kinderen van ouders in cruciale beroepen. In deze uitzonderlijke tijd nemen wij als maatschappelijke kinderopvang de verantwoordelijkheid om ouders te ontzorgen zodat zij anderen kunnen blijven helpen.

 • Ska kinderopvang rookvrij speelplein

  OBS De Magneet & Ska openen feestelijk een rookvrij buurtspeelplein

  Wethouder Fatma Koser Kaye opent het nieuwe rookvrije buurtspeelplein van OBS De Magneet en Ska Kinderopvang aan de Masstraat in het Soesterkwartier. De wethouder overhandigt het bord waarmee de Gemeente Amersfoort, De Magneet en Ska Kinderopvang laten zien dat het nieuwe speelplein rookvrij is.

 • De kinderraad op bezoek – blog door Chantal

  Afgelopen 25 februari stond er een belangrijke afspraak gepland op het servicecentrum van Ska. De kinderraad was namelijk uitgenodigd om langs te komen. Voordat het officiële gedeelte van de kinderraad begon, werd er eerst uitgebreid geluncht. De smoothies en stukken fruit gingen over tafel terwijl er werd gepraat over touwtjespringen, lievelingsdieren en Enzo Knol.

 • Kerstkaartenactie – blog van Linda van Westerlaak

  Iedereen verdient een warm en fijn Kerstmis. Daarom staan op onze kindcentra met de wintermaanden traditioneel in het teken van aan een ander denken. We willen de kinderen laten ervaren hoe leuk het kan zijn om iets voor een ander te doen. Met deze gedachten is de kerstkaartenactie ontstaan in samenwerking met Samen voor Amersfoort. […]

 • Buiten genieten in de herfst– blog van Cindy

  Het is nu wel echt duidelijk, het is herfst! De bladeren kleuren en het wordt steeds frisser en natter buiten.. Maar juist in de herfst is er buiten veel om van te genieten! Kijk eens goed naar het verkleuren van de bladeren, hoe ze hun groen verliezen en veranderen in de mooie herfstkleuren. Verzamel eens […]

 • Wat je zaait, is wat je oogst – blog door Meike

  Daar komt ze de trap op lopen, Baukje van 13 jaar. Ze vond het weleens tijd worden om langs te gaan bij haar oude bso en basisschool. ‘Welkom, Baukje!’ Met haar net iets te lange ledematen, net iets te zware boekentas. ‘Wil je een kopje thee? Hoe gaat het met je?’ Baukje vertelt enthousiast over […]

 • Wethouder opent eerste Integraal Kindcentrum: Vlinderslag

  Donderdag 17 oktober heeft wethouder Cees van Eijk het eerste échte integraal kindcentrum ‘Vlinderslag’ feestelijk geopend. Onderwijs Stichting Meerkring en Ska Kinderopvang hebben samen een nieuwe werkwijze neerzet: een doorlopende ontwikkellijn voor kinderen tussen de 2,5 en 12 jaar. Dit betekent geen onderscheid meer tussen opvang en onderwijs. Beide sectoren zorgen dat er vanuit één […]