Vacature Pedagogisch Specialist kdv

Ben jij een ervaren pedagogisch werker kdv en ben je goed in het overdragen van je kennis en vaardigheden aan collega’s, dan is de uitdagende functie

Pedagogisch specialist 

iets voor jou!

We zijn op zoek naar: 

Meerdere HBO-geschoolde pedagogisch specialisten op verschillende kinderdagverblijven. Daarmee willen we de pedagogische kennis uitbreiden en het pedagogisch handelen in de dagelijkse praktijk een extra kwaliteitsimpuls geven. Zo geven we alle aan ons toevertrouwde kinderen de beste start voor hun toekomst. 

Wat zijn de taken van de pedagogisch specialist? 

Naast je werk op de groep heb je een aantal bijzondere taken en verantwoordelijkheden. In samenspraak met je leidinggevende en de kdv-coördinator motiveer en begeleid je collega’s bij de ontwikkeling van hun vakbekwaamheid. In de eerste plaats door zelf voortdurend het goede voorbeeld te geven, maar ook door op natuurlijke wijze de benodigde hulp te bieden. Je sluit daarbij aan op de individuele ontwikkeling van je collega’s. Je laat verbanden zien tussen gedrag en de ontwikkeling van kinderen. Je doet voor, legt uit, vertaalt de visie van Ska Kinderopvang in het dagelijks handelen en helpt collega’s met oefenen. Je ontwikkelt activiteiten met de kinderen en je betrekt je collega’s daar op een aanstekelijke manier bij. Verder versterk je de teamontwikkeling door een plezierige sfeer te scheppen, zaken bespreekbaar te maken en verbeteringen voor te stellen. Je stimuleert en draagt bij aan een sfeer van onderling vertrouwen. 

Past het bij je? 

Als pedagogisch specialist werk je minimaal 28 uur (max 36 uur), verdeeld over ten minste vier dagen per week. Bij voorkeur ben je vijf dagen per week beschikbaar en inzetbaar. Je hebt een eigen uitvalsbasis met een vaste plek, maar je kunt in voorkomende gevallen worden uitgezonden naar een ander team om daar je vaardigheden in te zetten. Je bent heel flexibel. Ook kun je ideeën omzetten naar concrete plannen. Je voert bijvoorbeeld nieuwe werkwijzen in of zet met het team een activiteitenprogramma op. Om daaraan te werken en hierover te overleggen ben je een aantal uren vrijgesteld van het groepswerk. Hoe en wanneer je die uren inzet, bepaal je met je leidinggevende. Door jouw pedagogische kennis en vaardigheden te delen met de teamcollega’s krijgen kinderen én ouders een bijzondere tijd bij Ska Kinderopvang! 

Wij bieden een uitdagende baan binnen een dynamische organisatie. Salariëring conform de CAO Kinderopvang, schaal 7 (€ 2.215,- - € 2.933,- bij 36 uur per week).

Wie zijn wij?

Never a dull moment bij Ska Kinderopvang! Al 25 jaar bieden wij kinderopvang aan in Amersfoort, Leusden en Nijkerk. We doen dat met ruim 400 medewerkers in 20 kinderdagverblijven, 25 speelleergroepen en 26 bso’s. Daarmee zijn wij marktleider in de regio. Wij investeren voortdurend in de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot pedagogische kwaliteit, locaties en bedrijfsvoering en natuurlijk in jou. Bij Ska Kinderopvang ben je nooit uitgeleerd.

Ska heeft een maatschappelijk hart. De cultuur is informeel en Amersfoorts: eerlijk, betrouwbaar en we hebben respect voor elkaar. Medewerkers tot op alle niveaus zijn open en makkelijk benaderbaar. Jong geleerd oud gedaan, een goed idee mag iedereen inbrengen.

Heb je interesse? 

Ben jij dé pedagogisch specialist die wij zoeken en wil jij die uitdaging aangaan? Reageer dan! Mail je sollicitatiebrief met motivatie naar werken@ska.nl t.a.v. Marre Wouters onder vermelding van: sollicitatie pedagogisch specialist. Een dagdeel meedraaien hoort bij de selectieprocedure. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Marre Wouters, hr-adviseur, telefoon 06 – 49 33 30 37.