Welkom op de update pagina van Ska Kinderopvang. Hier staat informatie over actualiteiten in de kinderopvang.

 • SVB: Uitbetaling vergoeding eigen bijdrage

  De website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) die de uitbetaling van de vergoeding van de eigen bijdrage kinderopvang van ouders verzorgt, is sinds deze week online. Daarnaast geeft de website een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.

 • Bso vanaf 8 juni weer volledig open

  De bso gaat vanaf 8 juni weer volledig open. De kinderen kunnen vanaf dan weer op hun normale vertrouwde dagen op de bso terecht. Daarmee stopt ook de vergoeding die ouders van de overheid ontvangen voor het doorbetalen van de eigen bijdrage voor de kinderopvang.

 • Veelgestelde vragen openstelling vanaf 11 mei

  Op 11 mei gaan kinderopvang en scholen weer (gedeeltelijk) open. Kinderdagverblijven (0-4 jaar) gaan geheel open, scholen en bso’s op een ‘aangepaste manier’. Lees hier de veelgestelde vragen

 • Opvang Ska per 11 mei

  Vanaf maandag 11 mei gaan de scholen en kinderopvang weer open. Voor de bso volgen wij daarbij het ritme van de school. Dit betekent dat uw kind(eren) alleen op de bso komen op de dagen dat zij naar school gaan. Door deze regeling van de overheid kan het voorkomen dat uw kind(eren) naar school gaan op een dag dat zij normaal gesproken niet naar de bso gaan. Wij begrijpen dat deze situatie u alsnog in een vervelende positie kan brengen. Om u toch tegemoet te komen bieden wij u de volgende mogelijkheid aan.

 • Ska kinderopvangtoeslag

  Uitgangspunten voor opening scholen en kinderopvang

  Dinsdag 21 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs, scholen voor speciaal basisonderwijs en de kinderopvang vanaf 11 mei op een aangepaste manier weer open gaan.

 • Ska kinderopvangtoeslag

  Maatregelen corona verlengd – Opvang na meivakantie open

  Basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf 11 mei open op een aangepaste manier. De dagopvang voor 0-4 jarigen gaat volledig open. De buitenschoolse opvang (BSO) volgt hetzelfde regime als de basisscholen. Zij zijn alleen open voor en na schooltijden.

 • FAQ – Betaling kosten kinderopvang (periode 16 maart t/m 28 april)

  De afgelopen weken is er op landelijk niveau hard gewerkt aan de uitwerking van deze compensatieregeling. Dit kostte tijd omdat de overheid en de kinderopvang een zo eenvoudig mogelijke regeling wilden: weinig extra werk voor ouders en kinderopvangorganisaties, rekening houdend met privacy van ouders, en een zorgvuldige uitvoering met een zo min mogelijk risico op fouten. De compensatieregeling voor de ouderbijdrage is nu rond. In onderstaande FAQ lichten we de uitwerking toe.